Mano Gargždai



Priekulės mokyklos XXIV-oji laida vėl susitiko po 45 metų

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
XXIV laidos abiturientai po 45 metų. Asmeninio albumo nuotr. XXIV laidos abiturientai po 45 metų. Asmeninio albumo nuotr.

Šių metų liepos 9 dieną (kaip buvo susitarę dar jaunystėje – kas 5 metus antrą liepos šeštadienį susitikti!) į Priekulės Ievos Simonaitytės gimnaziją susirinko XXIV laidos abiturientai, prieš 45 metus baigę tuometinę Priekulės vidurinės mokyklos 11 b klasę. Prieš penkerius metus po susitikimo (septinto) net spaudoje pasižadėjome: „Mes nesakome sudie, mes sakome, kad dar sugrįšime, kad įvykęs susitikimas tikrai nebus paskutinis – prabėgs penkeri metai ir vėl liepos pradžioje pasimatysime. Iki susitikimo, miela ir gerbiama Mokykla!“

 

Pažadėjom ir vėl susitikom. Susitikimą pradėjome senoje savo klasėje tarsi dar vieną pamoką su tikslu ir uždaviniais. Pamoką pradėjo klasės auklėtojai Stasė Povilaitienė ir Valdemaras Povilaitis – dar vis žvalūs ir energingi.

Taigi, susitikimo-pamokos tikslas: Susitikti su savo jaunyste.

Uždaviniai: 1. Pažiūrėti, kiek paaugom, kiek paplatėjom ar paplonėjom, kaip pagražėjom per penkerius metus; 2. Pasipasakoti, kas naujo įvyko mūsų gyvenime – kiek vaikų ištekinome ar apvedėme, kiek anūkų sulaukėme, pasidalinti savo džiaugsmais ir rūpesčiais; 3. Smagiai pasibūti – padainuoti, pašokti, tiesiog paplepėti.

Susitikimui baigiantis atlikome refleksiją (štai keletas minčių):

„Nuostabu! Mes vėl susitikom po 45 metų!“ (Rita M.)

„Nuostabus jausmas matyti žvalius auklėtojus ir klasiokus! Ta pati spinduliuojanti energija kaip ir prieš 5 metus. Daug kalbų, daug juoko, šokių ir noro vėl visiems susitikti po 5 metų! Esu laiminga ir dėkinga likimui, kad mes kartu, kad išlikusi ta pati klasės draugiška dvasia kaip ir prieš 45 metus...“ (Virginija K.)

„Jūs visi nuostabūs. Labai malonu, kad teko Jus visus pažinti...“ (Lilija R.)

„Tiek daug linksmų, laimingų veidų, jaunystės prisiminimų, kaip greitai bėga laikas... Bet laikas bejėgis! Labai prasmingas susitikimas... Dar nesibaigė, bet jau patiko! Kaip pasiilgusi buvau... Mes jauni, auklėtojai dar jaunesni. Šaunuoliai!“ (Rūta F., Nijolė L., Aurimas M., Stasys N., Ala P., Irena R., Danutė S., Alfonsas S., Regina V., Zigmas G., Gerhardas S.)

„Vaikai, esate šviesos spindulys tamsos karalystėje. Tokie pozityvūs, optimistai, humoristai... Gyvenimas pašviesėja pabendravus su jumis. Viskas bus gerai!“, – susitikimą apibendrino auklėtojai Stasė ir Valdemaras Povilaičiai.

Išsiskirdami vėl pasižadėjome – po penkerių metų tuo pačiu laiku toje pačioje vietoje, ir temą jau sugalvojome – „XXIV laidos ir Priekulės vidurinės mokyklos auksinės vestuvės!“.

Taigi, ir vėl – iki pasimatymo, Mokykla.

 

Keletas susitikimo akimirkų – fotogalerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 362 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,