Mano Gargždai



Skyrybas išgyvenančios poros vis noriau priima vaiko teisių gynėjų pagalbą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Porai skiriantis ar jau pasukus skirtingais keliais, neretai kyla nesutarimų dėl bendravimo su vaiku klausimų. Beveik kas antrą tokį atvejį, padedant Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistams, tėvams pavyko išspręsti taikiai.

 

Per 2021 m. pagalbos dėl šių sunkumų į Tarnybą kreipėsi 371 žmogus, iš jų dėl 150 atvejų, tarpininkaujant vaiko teisių gynėjams, pavyko rasti taikų sprendimą.Per šių metų pirmąjį ketvirtį kreipėsi 214, iš jų 95 atvejais taip pat pavyko rasti sprendimą.

„Mūsų tikslas yra apsaugoti vaiką nuo jam svarbiausių žmonių nesantaikos, suaugusiųjų emocinių sunkumų. Džiaugiamės, kad tėvai linkę ieškoti pagalbos ir ją priima, dėl vaikų stengiasi išsaugoti komfortiškus tarpusavio santykius, – kalba Tarnybos atstovė Ugnė Klingerė. – Prisiminkime, kad porai išgyvenant krizę, labiausiai pažeidžiamas yra vaikas, jam reikia palaikymo ir abiejų tėvų paramos.“

Nesvarbu, kaip susiklostė tėčio ir mamos santykis, vaikas turi teisę bendrauti su jais abiem. Esant poreikiui, visa specialistų pagalba nukreipiama šiai teisei užtikrinti, tarpininkaujama ir ieškoma vaikui geriausio sprendimo.

Atsižvelgus į tėvų nuomonę ir vaiko interesus, abiem tėvams pritarus, specialistai padeda sudaryti laikiną bendravimo su vaiku tvarką iki kol bendravimo tvarka bus patvirtinta teismo. Ši tvarka gali apibrėžti, kiek dažnai ir kur vaikas susitiks su atskirai gyvenančiu tėčiu ar mama, su kuriuo leis atostogas, kaip palaikys kasdienį ryšį ir pan. Tokiu būdu dalis nesutarimų yra išsprendžiami.

Kai sutarti sunkiau, tėvams gali būti rekomenduojama kreiptis į šeimos mediatorių arba pagalbos į psichologą. Ypač sudėtingais atvejais, kai teismas jau yra nustatęs bendravimo su vaiku tvarką, bet vienas iš tėvų jos nesilaiko, galima kreiptis į antstolį. Dėl pasikeitusių aplinkybių jau nustatyta bendravimo tvarka gali būti keičiama.

Primename, kad abu tėvai turi ne tik vienodas teises bendrauti su vaiku, bet ir vienodas pareigas rūpintis ir išlaikyti vaiką.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 597 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,