Mano Gargždai



D. Nausėdienė apsilankė Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos, Mato Baranausko nuotr. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos, Mato Baranausko nuotr.

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį kartu su Lietuvos Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda tęsia tradiciją rengti išvažiuojamąsias darbo dienas regionuose ir kartu su komanda lankosi Klaipėdos regione. Pirmoji ponia ryte aplankė Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą, susitiko su Klaipėdos regione gyvenančiais ukrainiečiais.

 

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą kasmet lanko apie 350 vaikų ir jaunimo iš Gargždų miesto ir aplinkinių savivaldybių, čia dirba 13 neformaliojo vaikų švietimo mokytojų. Centre veikia įvairūs neformaliojo ugdymo būreliai ir studijos.

Diana Nausėdienė padėkojo centro darbuotojams už jų svarbų indėlį į Lietuvos vaikų gerovę, domėjosi centro veiklomis ir ateities planais.

„Kiekvienas vaikas – tai didžiausias mūsų turtas, mūsų ateitis. Todėl turime pareigą – atkakliai siekti jų gerovės. Dėkoju visai centro bendruomenei už jų nuoširdų darbą ir kuriamą mūsų vaikų gerovę“, – sakė pirmoji ponia.

Nuo karo pradžios Ukrainoje laisvalaikio centro kolektyvas taip pat aktyviai padeda ukrainiečiams. Centro darbuotojai padeda ukrainiečiams įsikurti Lietuvoje, centre įrengta kompiuterių patalpa, skirta ukrainiečiams, įkurtas anglų kalbos būrelis, visos centro studijos bei būreliai atvėrė duris ukrainiečių vaikams.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre D. Nausėdienė susitiko su Klaipėdos regiono ukrainiečių bendruomene, pristatė savo ir Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos iniciatyva įkurtą Ukrainos centrą Vilniuje, kuris, siekiant centro veiklas padaryti prieinamesnes visoje Lietuvoje, netrukus pradės teikti psichologinę pagalbą nuotoliniu būdu.

„Ukrainos žmonių kova yra tapusi ir lietuvių kova, Jūsų skausmas – mūsų skausmu. Jūsų pergalės šiame žiauriame kare laukiame kaip savo pergalės“, – sakė D. Nausėdienė.

Susitikime dalyvavo ir Ukrainos centro vadovas Algirdas Kumža, kuris bendruomenei papasakojo apie Ukrainos centro veiklas.

 

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos, Mato Baranausko nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 699 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,