Mano Gargždai



TAU senjorai: svarbiausia – ne imti, bet duoti (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
TAU nuotr. TAU nuotr.

Savanorystė – Trečio amžiaus universiteto veiklos pamatas. Veiklų planavimasꓽ kelionės, teminiai vakarai, susitikimai, parodos, kino filmai, visa tai TAU tarybos ir pagalbininkų savanoriškos veiklos darbas.

 

TAU senjorų savanorystės laukas tęsiasi ir už universiteto ribų. Štai senjoras Alvydas Kutniauskas savanoriavo vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre, kuriame įrengė vabzdžių viešbutį, informacinius lauko stendus, kurie pasakoja apie centro pastatą, paukštelius, medžius. Tuo Alvydo veikla neapsiriboja – jis nuolatinis Vėžaičių globos namų įvairių darbų pagalbininkas. Direktorė džiaugiasi jo darbaisꓽ sutvarkyti sulūžę baldai, pakabinti paveikslai, sutvarkytos sugedusios spynos ir dar daug darbų, kuriuos atlieka Alvydas. Į užduotą klausimą „Ką tau duoda savanorystė?“ Alvydas atsako „Poreikis jaustis naudingam, noras bičiuliautis ir pačios veiklos teikiamas malonumas.“

Noriu pasidžiaugti dar viena savanoriška veikla. Užkliuvo Birutės Jokubauskienės žvilgsnis ties neprižiūrimais kapais Laugalių kapinėse. Birželio mėnesį keturių savanorių grupė (Birutė Jokubauskienė, Valerija Mukauskienė, Alvydas Kutniauskas ir Janina Skulskienė) nuvykome tvarkyti kapelių. Kapų prižiūrėtoja Violeta su džiaugsmu priėmė mūsų iniciatyvą. Darbas sunkus, bet grįžome labai laimingi. Rudenį t. y. spalio 20 dieną į talką pakvietėme ir visus galinčius TAU senjorus. Labai nerimavau ar atsilieps senjorai į kvietimą. Nerimauti nereikėjo – senjorai rinkosi prie kapinių: kas su dviratukais, kas su automobiliais, o kai kas pėstute, nešini grėbliais, šluotomis, o svarbiausia su gera nuotaika. Keturiasdešimties senjorų būrys, kaip skruzdėlytės grėbė lapus, kišo į maišus ir, tarsi lenktyniaudami, nešė į paskirtą vietą.

Noriu dėkoti visiems senjorams už nuoširdžiai atliktą darbą. Buvo gera matyti jų besišypsančias akis, paraudusius nuo darbo veidus. Filosofo Marko Tulijaus Cicerono išmintis sako „Jei nori gyventi sau, gyvenk kitiems.“ Ši išmintis tinka kiekvienam TAU senjorui. Ačiū visiems.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 314 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,