Mano Gargždai



Nelegaliai medžius Klaipėdoje kirtę pažeidėjai slėpė ir įkalčius – kelmus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
AAD nuotr. AAD nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos  aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai šių metų gegužę ir rugsėjį atliko patikrinimus, inventorizavo želdinius ir nustatė, kad prestižinėje Klaipėdos miesto dalyje, Giruliuose, neteisėtai pašalinta vienuolika medžių. 

 

Šių metų gegužę aplinkosaugininkai patikrino Klaipėdoje, Turistų g. 12, valstybinėje žemėje rekonstruojamų poilsio namelių teritoriją dėl turimos informacijos apie galimai neteisėtą želdinių šalinimą. Apžiūrėjus teritoriją buvo nustatyta, kad be savivaldybės išduoto leidimo pašalinti šeši saugotini želdiniai – penkios pušys ir vienas beržas. Tyrimo metu nustatytas atsakingas asmuo, kuriam buvo taikyta administracinė atsakomybė ir pateikta aplinkai padaryta žala – 2 904 eurai. 

Departamento pareigūnai kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe atliko visų 193-ų tos teritorijos želdinių inventorizaciją, siekdami, kad neteisėtas želdinių naikinimas nepasikartotų.    Inventorizavus želdinius, galima stebėti, ar želdiniai nėra nupjauti, net jeigu buvo pašalinti ir jų kelmai. 

Šių metų rugsėjį vėl gautas pranešimas telefonu, kad tame pačiame sklype „kas rytą 9 val. atvažiuoja automobilis ir nupjauną po vieną medį“. Inspekcijos pareigūnai nedelsdami nuvyko į vietą ir užfiksavo, kad teritorijoje atliekami dvikamienio juodalksnio šalinimo darbai. Vadovaujantis pavasarį atliktos želdinių inventorizacijos duomenimis nustatyta, kad, be Klaipėdos miesto savivaldybės leidimo, teritorijoje jau pašalinti dar penki saugotini želdiniai – dvikamienis juodalksnis, beržas (su kelmu) ir trys pušys (su kelmais). Nustatytas juridinis asmuo, savavališkai šalinęs želdinius. Aplinkai padaryta žala – 5 364 eurai. Už nustatytą pažeidimą atsakingam asmeniui bus taikoma ir administracinė atsakomybė. Pažeidėjas iki šiol neatlygino žalos aplinkai, kuri bendrai siekia daugiau nei 8 tūkst. eurų.  

Primename, kad apie pastebėtus pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Taip pat užfiksuotas nuotraukas ar vaizdo medžiagą, kai daromas pažeidimas, galima atsiųsti el. paštu .  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 99 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,