Mano Gargždai



Liepojos universiteto studentai svečiavosi Priekulės vaikų lopšelyje-darželyje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Lapkričio 30 dieną Priekulės vaikų lopšelyje-darželyje svečiavosi Latvijos pedagogai iš 12-os įvairių Liepojos miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Pedagogės studijuoja Liepojos universitete ikimokyklinio ugdymo pedagogiką. Šio susitikimo iniciatorė ir organizatorė – Vineta Polė, universiteto „Ikimokyklinio ugdymo mokytojas“ programos dėstytoja bei praktikos organizavimo koordinatorė, dirbanti Liepojos krikščioniškojo darželio pavaduotoja ugdymui. 20 studentų grupę lydėjo Jana Grava, pedagogikos ir socialinio darbo fakulteto profesorė, studijų programos „Priešmokyklinio ugdymo mokytojas“ direktorė Liepojos universitete. Viešnagės tikslas – susipažinti su Lietuvos švietimo sistema, įstaigos ugdymo metodika ir edukacinėmis erdvėmis.

 

Susitikimas prasidėjo nuo edukacinių lauko erdvių pristatymo. Viešnios iš Latvijos pateikė įvairiausių klausimų apie edukacinių erdvių: sveikatinimo takelio, futbolo aikštelės, STEAM erdvės, muzikinio kiemelio įrengimą ir jų naudojimą kasdienėje ugdomojoje veikloje. Latvių koleges sužavėjo sodybėlės kiemelis su etnografiniais motyvais. Pasidžiaugėme puikiai pažintiniais tikslais išnaudota nedidele erdve „Pažinkime pasaką“.

Vėliau edukacinių erdvių pristatymas persikėlė į vidaus patalpas. Liepojos universiteto studentės susipažino, kaip praktiškai naudojamos užsiėmimuose interaktyvios lentos, šviesos stalai, įvairios tam skirtos priemonės. Sulaukėme iš kolegių klausimų apie STEAM stalų panaudojimo galimybes, nes tai buvo joms naujiena. Parodėme specialistų (logopedo, spec. pedagogo) darbo kabinetus ir įrengtą sensorinį psichologo kabinetą.

Po edukacinių erdvių pristatymo svečius pakvietėme į salę, kur Priekulės vaikų lopšelio-darželio direktorė Vilija Rimkuvienė pristatė pranešimą apie Lietuvos švietimo sistemą, Klaipėdos rajono švietimo įstaigų tinklą, Savivaldybės rūpestį švietimo kokybės gerinimui, Priekulės vaikų lopšelio-darželio veiklą. Po pranešimo išsivystė diskusija apie pedagogų poreikį, ugdymo erdvių turtinimo galimybes, įstaigos finansavimą. Išryškėjo skirtingi šalių savivaldybių požiūriai ir sprendimai. Universiteto atstovės labai teigiamai įvertino Klaipėdos rajono savivaldybės požiūrį į švietimo įstaigas, jaunų pedagogų skatinimo sprendimus.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Bakienė, savo pranešime pristatė matytų darželio teritorijoje edukacinių erdvių pritaikymo ir naudojimo ugdymo procese galimybes, įstaigoje vykdomų tarptautinių, respublikinių programų veiklas ir rezultatus. Svečius sudomino įstaigoje vykdomos socialinio emocinio ugdymo programos „Zipio draugai“ ir „Kimochi“. Diskutuota apie jų naudą ikimokykliniame ugdyme. Ypač Liepojos pedagogės nustebo pristatytomis Lietuvos olimpinio komiteto organizuojamomis veiklomis ikimokyklinio amžiaus vaikams: „Lietuvos mažųjų žaidynės“, „Judri mokykla“ ir futbolo federacijos projektu „Futboliukas“, darželyje vykdomomis projektų „Sveikatiada“, „Sveikata visus metus“ veiklomis. Mūsų šalies organizacijų dėmesys mažiesiems piliečiams buvo maloni naujiena pedagogėms iš Liepojos.

Susitikimo metu Liepojos universiteto atstovės domėjosi stažuotės galimybe Priekulės vaikų lopšelyje-darželyje pagal „Erasmus“ programą, aptarė nuolatinio bendravimo ir bendradarbiavimo planus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 224 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,