Mano Gargždai



Šuo Balu padeda mažiesiems įveikti baimę šunims

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Šių metų pavasarį Gargždų miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigose buvo vykdomi edukaciniai užsiėmimai su socializuotu Berno Zenenhundo veislės šunimi Balu. Užsiėmimus vykdė Klaipėdos r. pedagoginės psichologinės tarnybos psichologė kartu su įstaigų specialistėmis. Šuo Balu aplankė net 26 skirtingo amžiaus vaikų grupes. Užsiėmimų tikslas buvo supažindinti vaikus su šunimi, papasakoti apie jo priežiūra, saugų bendravimą su gyvūnu bei patiriamus pojūčius. Kiekvienam susitikimui buvo ruoštasi, užduotys buvo parengtos atsižvelgus į vaikų amžių ir raidą. Siekta, kad užsiėmimų turinys ilgam išliktų vaikų prisiminimuose.

 

Sutikimų metu buvo stebima, kad vaikai šuns draugijoje labiau atsipalaiduoja, tampa drąsesni, siekia daugiau bendrauti, kalbėti, bendradarbiauti. Vaikams labiau nei įprastai, pavykdavo išlaukti savo eilės, susikaupti, pabūti tyloje, tam, kad jų „svečias“ jaustųsi saugus ir drąsus. Užsiėmimuose dalyvavusios mokytojos, dalinosi savo įspūdžiais, bei stebimais vaikų elgesio pokyčiais: „Pastebėjau, kad kai kurie grupės vaikai, buvimo su šunimi metu, įsitraukė į veiklą, nors įprastai jiems tai nebūdinga“. „Labiausiai sužavėjo kaip gana drovus, mažai kalbantis berniukas aktyviai įsitraukė į užsiėmimą, juokėsi ir vis kartojo šuns vardą“ – dalinosi kita mokytoja. Žinoma, nors tai yra momentinis pokytis, tačiau jis patvirtina, kad šuo yra labai stiprus motyvatorius vaikams.

Užsiėmimuose dalyvavusios mergaitės mama pasidalino įspūdžiais: „Turėjau nerimo dėl užsiėmimo su šunimi darželyje, svarsčiau ar leisti dukrą, nes ji turi baimę šunims. Tačiau pasitarus su auklėtoja ir specialistėmis, nusprendžiau leisti. Dukra grįžo pilna įspūdžiu, džiaugėsi, kad maitino šunį ir net išdrįso jį paliesti. Pastebėjau, kad gatvėje sutikusi kitą šunį, ji elgiasi ramiau“. Kai tinkamas elgesys su šunimi aiškiai perteikiamas užsiėmimų metu, baimė sumažėja, atsiranda supratimas ir pagarba gyvūnui.

Edukaciniai užsiėmimai su šunimi labai emocionalūs, nepaliekantys nei vieno abejingo bei suteikiantys vaikams daug džiugių įspūdžių ir naujų potyrių.

 

Organizatoių nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 421 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,