Mano Gargždai



Klaipėdos rajone atvertos dar vieno darželio durys – čia džiūgauja Gobergiškės bendruomenė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Vakar Gobergiškėje būriavosi gausus vaikų būrys, jų tėveliai, bendruomenė ir svečiai. Čia buvo atvertos ilgai lauktos ir reikalingos ugdymo įstaigos durys – atidarytas Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ skyrius, kuriame sėkmingai ugdysis 35 vietiniai vaikai. Sudarytos dvi grupės – mažųjų (2–3 m.) ir vyresnių (4–5 m.), skyriuje dirbs 4 auklėtojos ir 3 padėjėjos. Darželio rekonstrukcijos darbai kainavo kiek daugiau nei 910 tūkstančių eurų, iš kurių beveik 200 tūkst. eurų – ES lėšos.

 

Susirinkusiuosius į atidarymo šventę džiugino būsimų darželio ugdytinių ansamblis „Giliukas“ ir jų mokytoja Daiva Paškauskienė, o sveikinimo žodžius tarti ir atidarymą simbolizuojantį raudoną kaspiną kirpti garbė suteikta Klaipėdos rajono savivaldybės atstovams.

Pašventinti naujai įkurtas patalpas atvyko Gargždų šv. arkangelo Mykolo parapijos kunigas. Atidarymo renginį interaktyviomis dainomis vainikavo Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro pedagogas Artūras Petruoka.

„Labai smagu matyti visus taip gausiai susirinkusius, šiandien mūsų įstaigai labai džiugi diena – mes paaugome ir pagaliau praturtėjome nauju Gobergiškės skyriumi. Nuoširdų ačiū norėčiau tarti Klaipėdos rajono vadovams, Administracijai, Tarybos nariams. Labai džiaugiuosi, kad rajone šiek tiek sutrumpėjo eilė laukiančiųjų darželio“, – bendruomenę su įkurtuvėmis sveikino lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ direktorė Rasa Juščienė.

Naujojo darželio atidarymu džiaugėsi ir taip pat sveikinimo žodžius tarė Dauparų-Kvietinių seniūnas Vytautas Tamašauskas: „Po kiekvienos nakties išaušta rytas. Mes išgyvenome kelis metus su visa bendruomene tą nakties tamsą, kada ryte atsibudus vis kildavo klausimas – na kada? Taigi, šiandien yra ta diena, kai išaušo mūsų visų ilgai lauktas rytas, kuris padovanojo viltį, džiaugsmą ir šypsenas. Noriu palinkėti, kad visai šio darželio bendruomenei visada išauštų džiaugsmo rytas“.

Po renginio vaikai ir jų tėveliai buvo kviečiami pasivaikščioti po darželio patalpas, susipažinti su auklėtojomis, grupėmis ir jų būsimais žaislais. Bendruomenė nekantriai laukia pirmadienio, kai prasidės jų vaikučių ugdymas puikiame, moderniame darželyje.

 

Savivaldybė primena apie besitęsiantį dėmesį švietimui

Prieš didžiąsias metų šventes dvi naujai įrengtos darželio grupės atidarytos ir Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre.

Jau pasirašyta ir istorinė sutartis dėl Sendvario daugiafunkcio centro statybos. Per ateinančius trejus metus Trušeliuose iškils nauja mokykla-darželis, kur bus ugdoma beveik 800 Klaipėdos rajono vaikų. Taip pat čia veiks biblioteka, gyventojams bus įrengtos erdvės kultūrai ir sportui.

Sutartis pasirašyta ir dėl naujo darželio projektavimo Mazūriškiuose. Iki vasaros turi būti suprojektuotas 8 grupių pastatas, kurį galės lankyti 150 vaikų.

Naujas darželis iškils ir Gargžduose, kur 12 grupių bus ugdoma per 220 vaikų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 317 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,