Mano Gargždai



Didžiausia nuotolinė pamoka „Mokonomika“ nukels į ateitį – jos dalyvius pasitiks avataras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Trečią kartą įvyksianti didžiausia nuotolinė pamoka Lietuvoje „Mokonomika“ š.m. kovo 9 d. kviečia moksleivius, mokytojus bei visus smalsuolius drauge nusikelti ir pasižvalgyti po ateitį.

 

Žinių šventei, kuri praėjusiais metais sutraukė 400 tūkst. dalyvių, šįkart diriguos animuotas avataras, o pamokas ves daugiau nei 18 ekspertų iš inovacijų, tvarumo, finansų bei kitų sričių.  

Pasak renginį inicijuojančio „Swedbank“ Finansų instituto vadovės ir „Mokonomikos“ mokytojos Jūratės Cvilikienės, dalinantis žiniomis su jaunąja karta galima prisidėti prie ateities formavimo bei ją įkvėpti.

„Jau tradicine žinių ir pažinimo švente tapusi „Mokonomika“ kiekvienais metais keičiasi ir auga. Prieš metus sakėme, jog žinioms sienos negalioja ir susijungėme su lietuvių bendruomenėmis pasaulyje.

Dabar norime jaunuosius dalyvius paskatinti įsitraukti į ateitį, kartu su mokytojais pabandyti suprasti, koks pasaulis mūsų laukia po 10, 20 ar daugiau metų. Juk būtent šį pasaulį ir kurs dabartiniai moksleiviai“, – sako J. Cvilikienė.

Galutinė didžiausios nuotolinės pamokos Lietuvoje programa bus paskelbta jau netrukus, tačiau „Mokonomikos“ organizatoriai atskleidžia kai kurias detales. Pirmą kartą renginį ves avataras, kuris įkūnys ateities superherojų, o jam scenoje talkins Finansų laboratorijos ekspertė Justina Bagdanavičiūtė bei kiti svečiai.

Pasiruošti ateičiai padės mokytojai vizionieriai, mokslininkai, žurnalistai ir žinomi Lietuvos vardai. Tarp jų – vienas populiariausių lietuvių vaikų rašytojų Tomas Dirgėla, gamtos fotografas, rašytojas ir laidų vedėjas Marius Čepulis, technologijų žurnalistas bei muzikantas Lukas Keraitis.

Prie jų jungsis pirmosios vaikų emocinio intelekto lavinimo studijos Lietuvoje įkūrėjos Monika Tindžiulytė ir Laura Levinskaitė, finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „Rockit“ vadovė Lina Žemaitytė-Kirkman kartu su trimis mūsų šalies startuoliais.

Į savo pamoką taip pat kvies dr. Gytis Dudas, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre tyrinėjantis virusų evoliuciją ir ką tik išrinktas vienu iš 11-os Europos mokslininkų, šiemet gavusių Europos molekulinės biologijos organizacijos dotaciją įkurti laboratoriją.

Vieną iš įdomiausių pamokų žada Lietuvos moksleivių robotikos rinktinė „Lituanica X“, laimėjusi moksleivių pasaulio robotikos olimpiadą „FIRST Global Challenge“. „Mokonomikos“ scenoje pasirodys ir LRT vaikų ir jaunimo turinio redaktorė Aistė Jurė, padėsianti atrasti kalbą, kurios klausytų suaugusieji.

Didžiausia nuotolinė pamoka Lietuvoje apjungia įvairius mokytojus ir pamokas, pritaikytas trims amžiaus grupėms – 1–4, 5–8 ir 9–12 klasių mokiniams. „Mokonomika“ gimė 2020-aisiais, kai dėl pandemijos vaikai, jų tėvai ir mokytojai turėjo skubiai pakeisti savo darbo, ir mokymosi įpročius, ir jos organizatoriai iki šiol siekia atliepti jų poreikius bei suteikti įdomaus ir aktualaus turinio.

„Swedbank“ inicijuota didžiausia nuotolinė pamoka „Mokonomika“ prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Didžiausiai nuotolinei pamokai Lietuvoje suteiktas UNESCO patronažas, ją palaiko Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 156 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,