Mano Gargždai



Rūkaliams Klaipėdos rajone – dar mažiau vietos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotrauka. Redakcijos archyvo nuotrauka.

Klaipėdos rajone padaugėjo viešųjų vietų, kuriose bus draudžiama rūkyti. Taip šiandien nusprendė į Tarybos posėdį susirinkę politikai.

 

Gargžduose jau yra draudžiama rūkyti Gargždų miesto centrinėje aikštėje, Kultūros centro bei Sporto rūmų aplinkoje.

Rūkaliai turėtų įsidėmėti, kad nuo šiol teks aplenkti ir Gargždų miesto parko teritorijos Senojo parko dalies aukštutinės terasos zoną (be šlaito) ir Naujojo parko dalies aukštutinės terasos zonos dalį, apimančią įrengtą vaikų žaidimo aikštelę.

Kita nerūkymo zona patvirtinta Priekulės miesto turgaus aikštėje.

Toks sprendimas įsigalios nuo šių metų spalio 1 d. Iki tol Gargždų ir Priekulės seniūnams teks suorganizuoti įspėjamųjų ženklų pastatymą prie minėtų teritorijų.

Ne visi Tarybos nariai manė, kad sprendimas uždrausti rūkyti yra geras.

„Draudimais mes nieko neišspręsim. Dabar pastatome prie parko ženklą, kad rūkyti draudžiama. O kur parko ribos? Iš kur vargšui rūkoriui žinoti, kur jam galima rūkyti?“ – klausė Jonas Dromantas ir pridūrė, kad reikėtų ne tik drausti kažkur rūkyti, bet ir apgalvoti, kur parke tai galima daryti.

„Jei yra draudimas, automatiškai turi atsirasti ir vieta, nurodanti, kur galima rūkyti. Siūlyčiau Savivaldybei pradėti nuo savęs. Nurodyti, kur yra vieta rūkymui, padėti peleninių, šiukšlinių, galbūt suoliuką. To sąnaudos nebus didelės, bet nebus pažeidžiamos kažkurios gyventojų grupės teisės“, – antrino Algirdas Liaudanskis.

Kiti pasisakė priešingai. Tarybos narys Viktoras Kura pasiūlė ateityje į nerūkymo zonų sąrašą įtraukti ir Gargždų turgaus teritoriją.

Galiausiai nutarta balsuoti dėl sprendimo projekto su protokoliniu nutarimu. Nuspręsta pavesti Savivaldybės administracijos direktoriui sudaryti darbo grupę ir išnagrinėti Tarybos narių siūlymus dėl rūkymo vietų įrengimo draudžiamose zonose.

23 politikai tokiam sprendimui pritarė, 1 susilaikė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 243 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,