Mano Gargždai



„Naminuke“ sveikai gyvename – laimingi augame (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“  nuotr. Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ nuotr.

„Užgrūdinus kūną galima išvengti daugybės ligų“ (S. Kneipas).

 

Šia nuostata gyvename ir mes, „Naminuko“ bendruomenė.

Pradėję domėtis Sebastijano Kneipo sveikatinimo terapija 2018 m. pavasarį nutarėme taikyti S. Kneipo sveikatinimo elementų metodiką. Pastarosios esmė – 5 sveikatinimo elementai: subalansuota mityba; vandens terapija (grūdinimas); vaistažolių terapija (augalinės arbatos, eteriniai aliejai); judėjimas; harmonija arba tvarkos terapija (ne tik fizinė, bet ir minčių, veiklos bei aplinkos harmonija) patvirtinti daugybės mokslinių studijų. Jo unikali sveikatingumo metodika iki šiol sėkmingai taikoma ligų prevencijai ir jų gydymui.

Liudmila Pokvytytė, sertifikuota S. Kneipo sveikatos trenerė, Kneipas – vaikams konsultantė, pravedė mokytojams ir tėvams po 2 (pradedantiesiems ir pažengusiems) seminarus-praktinius mokymus „Sveikas vaikas šiandien – sveika visuomenė rytoj“. Lektorės informacija, rekomendacijos, pastebėjimai mus dar labiau motyvavo eiti šiuo sveikatinimo keliu.

Pagal S. Kneipo metodą parengtas ir laimėtas sporto projektas „Sportuojantis „Naminukas“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Projektas „Naminukui“ ir Kvietinių skyriui leido dar labiau išplėtoti taikomą S. Kneipo metodą. Įsigytas S. Kneipo metodo taikymui būtinas inventorius (dviratukai, paspirtukai, triratukai, pripučiami baseinai, masažiniai kamuoliukai, interaktyvios grindys, interaktyvi laipiojimo sienelė ir kt.), įrengtos sensorinės erdvės.

Šiemet jau5-eri metai, kaip žengiame šiuo keliu. Sukaupėme gerosios darbo patirties. Ja kasmet dalijamės su rajono mokytojais besidominčiais vaikų sveikatinimo įvairove.

Darni mūsų komanda pakvietėme kolegas į metodinį renginį „Keliaujame kartu S. Kneipo takeliu“. Šiais metais metodinio renginio atviras veiklas vedė ne tik įstaigos mokytojai bei specialistai, bet ir kviesti edukatoriai: žolininkas, „Žolinčių akademijos“ viceprezidentas, lektorius Marius Lasinskas, gongų meistras Linas Švirinas ir VšĮ „Gargždų futbolas“ jaunimo ugdymo programų vadovas Pavel Kozlov su futbolo klubo „Gargždų banga“ žaidėjais iš Portugalijos ir Brazilijos.

Savo praktikoje pastebėjome, kad sveikatinimo terapijos vaikams tampa smagiu, patraukliu, prasmingu ir laukiamu užsiėmimu. Užsiėmimai laukiami, prasmingi ir vaikai auga laimingi!

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 252 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,