Mano Gargždai



Kviečia į nemokamą eko festivalį šeimoms gamtoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Pabodo miesto šurmulys? Norisi dangaus mėlio ir miško žalumos? Kraukis kuprinę ir praleisk nepamirštamą savaitgalį gamtoje! Kviečiame lėtai, neskubant, mėgautis gamta, geriau pažinti ją! Jau šį savaitgalį, liepos 8-9 dieną, Šilinės g. 5, Plokščių k., Plungės r. vyks nemokamas draugiškas eko festivalis šeimoms.

 

Į šį LR aplinkos ministerijos ir Aplinkos projektų valdymo agentūros iniciuojamą festivalį, kuris šiais metais organizuojamas jau antrą kartą, kviečiamos šeimos iš dvidešimties šalies savivaldybių teritorijų : Jurbarko r., Tauragės r., Pagėgių, Šilutės r., Neringos, Klaipėdos m. ir r., Palangos m., Kretingos r., Šilalės r., Rietavo, Plungės r., Telšių r., Skuodo r., Mažeikių r., Akmenės r., Kelmės r., Joniškio r., Raseinių r., Pakruojo r.

Pirmąją eko festivalio Žemaitijoje dieną leisimės į dviejų valandų trukmės pažintinį žygį „Netoleruok svetimžemių įsibrovėlių“ specialiu vaizdingo kraštovaizdžio maršrutu pažintiniu taku. Likę stovyklavietėje tingiai sūpuosis hamakuose, maudysis, klausysis miško ošimo arba dalyvaus kitose veiklose: kurs meno kūrinius iš gamtoje esančių gėrybių; dalyvaus „Žaliojo taško“ edukacinėje sąmoningumą skatinančioje kūrybinėje veikloje apie pakuočių atliekų atgimimą, išbandys stalo ir lauko žaidimus, pagamintus iš antrinių žaliavų.

Organizuosime gamtos ir žemės meno kūrinių parodą. Mažuosius festivaliečius kviesime į teatralizuotą pamoką „Kontis ir Tvarkius“ apie atliekų rūšiavimą. Tai Alytaus lėlių teatro ir VšĮ „Žaliasis taškas“ bendras kūrybinis projektas. Kartu su „Žolinčių akademijos“ įkūrėja Danute Kunčiene žoliausime ir degustuosime arbatas iš pririnktų vaistažolių. Vakarop klausysimės akustinio A. Dubakos koncerto, mėgausimės gongų gausmu po atviru dangumi, plepėsime laužo šviesoje.

„Šį kartą kviečiame šeimas į Žemaitiją. Eko festivaliai jau vyko Dzūkijoje ir Aukštaitijoje. Draugiško eko festivalio šeimoms: alsuok gamta! Pažink ją! pavadinimu atskleidžiama festivalio tema - unikalaus Lietuvos kraštovaizdžio pažinimas, bioįvairovės išsaugojimo svarba, supažindinimas su retomis ir invazinėmis rūšimis, jų vaidmeniu ekosistemose. Tai tarsi priminimas, kad gamta lyg namai, kuriuose trumpam apsigyveno draugiški gamtai bendraminčiai“, – sako eko festivalio koordinatorė Jūratė Morkvėnaitė-Paulauskienė.

Antrą dieną pradėsime jogos užsiėmimu su jogos treneriu Kęstučiu Jaugeliu, linksminsimės iš širdies su folkloriniu ansambliu „Platelė“, eisime į ekskursiją po karinį miestelį ir, žinoma, lankysime gamtos objektus.

Eko festivalius vienija atidžiai atrinktos vietos įstabaus kraštovaizdžio apsuptyje, jose sukurtos erdvės dvelkia visišku minimalizmu. Miškas, pažintiniai takai, vandens telkiniai pasiekiami ranka.

Maloniai kviečiame dalyvauti susidomėjusius žurnalistus DRAUGIŠKAME EKO FESTIVALYJE ŠEIMOMS liepos 8-9 dieną, Šilinės g. 5, Plokščių k., Plungės r. vyks nemokamas draugiškas eko festivalis šeimoms.

Renginį inicijuoja Aplinkos ministerija, Aplinkos projektų valdymo agentūra, renginys finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Festivalį organizuoja VšĮ „Nepriklausomi projektai“, el. p.: , mob. tel.: +370 685 72 505

 

 

Kviečiame mus pasekti facebooke:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100092082649349

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 148 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,