Mano Gargždai



Seimas uždraudė kaitinamojo tabako gaminius su skoniais ir kvapais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi policijos nuotr. Asociatyvi policijos nuotr.

Seimas priėmė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis nutarta nuo 2023 m. spalio 23 d. naikinti išimtis, taikomas kaitinamojo tabako gaminiams. Pagal priimtus pakeitimus, šie gaminiai nebegalės sudėtyje turėti kvapiųjų medžiagų ir turės būti ženklinami pagal naujus reikalavimus.

 

Kaip skelbia Sveikatos apsaugos ministerija, Europos Komisijos deleguotoji direktyva įpareigoja šalis nares nacionalinių teisės aktų pakeitimus priimti iki 2023 m. liepos 23 d., o nuo 2023 m. spalio 23 d. – pradėti juos taikyti.

Priimtomis naujomis nuostatomis nustatoma, kad šalyje bus draudžiama tiekti rinkai pridėtinio tabako gaminio kvapo ar skonio kaitinamojo tabako gaminius.

Kaitinamojo tabako gaminiams, jei jie yra rūkomojo tabako gaminiai (vartojami pridegti), bus taikomi griežtesni ženklinimo reikalavimai, numatyti Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme. Įstatymas nustato, kad kaitinamojo tabako gaminiai, kurie vartojami pridegti, turi būti ženklinami tekstiniais ir vaizdiniais įspėjimais, o bedūmiai kaitinamojo tabako gaminiai (vartojami nepridegti) – tekstiniu įspėjimu. Šis reikalavimas bedūmiams kaitinamojo tabako gaminiams galiojo ir iki šiol.

Už šiuos teisės akto pakeitimus (projektas Nr. XIVP-2630(2) ES) balsavo 103 Seimo nariai, prieš buvo 1, susilaikė 4 parlamentarai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 99 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,