Mano Gargždai



Klaipėdos universiteto ligoninei vadovaus dr. A. Šimaitis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dr. Audrius Šimaitis Dr. Audrius Šimaitis

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus konkursą laimėjo dr. Audrius Šimaitis. Dėl esamų darbinių ir akademinių įsipareigojimų jis pareigas pradės eiti nuo šių metų spalio 9 d. Iki to laiko įstaigai vadovaus laikinasis vadovas prof. dr. Jonas Sąlyga. Dr. A. Šimaitis į pareigas paskirtas laimėjęs viešą konkursą, kuriame varžėsi dešimt kandidatų.

 

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dėkoja laikinajam vadovui prof. dr. J. Sąlygai už lyderystę, atsakomybės prisiėmimą ir kantrybę bene sudėtingiausiu – trijų ligoninių jungimosi – periodu ir tiki, savo patirtimi ir toliau prisidės prie sėkmingo gydymo įstaigos vystymo. Ministras iš naujojo vadovo tikisi nuoseklių žingsnių vystant universiteto ligoninę pajūryje bei užsienyje įgytos gerosios patirties perkėlimo į vadovaujamą organizaciją.

„Pirmasis nuolatinis vadovas organizacijai – tai kaip namui pamatai. Tikiu, kad jie bus tvirti: retas atvejis, kad sėkmingą karjerą užsienyje padaręs ir pripažinimą pelnęs medikas ryžtasi grįžti į Lietuvą – vien tai yra mūsų sveikatos sistemos laimėjimas. Tiek Klaipėdos, tiek medikų bendruomenės deda didelius lūkesčius, kad uostamiestyje atsiras ne tik pavadinimu, tačiau ir turiniu stipri universiteto ligoninė, kuri bus lygiavertis medicinos ir mokslo centras Kaunui ir Vilniui. Linkiu Audriui kantrybės ir ištvermės pateisinant šias viltis, neužmirštant ir jam, ir mums visiems, kad rezultatams reikia laiko ir nuoseklumo“, – teigia A. Dulkys.

Klaipėdos universiteto, kuris yra vienas iš ligoninės steigėjų, rektorius,  prof. dr. Artūras Razbadauskas džiaugiasi, kad konkursas buvo skaidrus, kad jame buvo daug dalyvių ir komisija turėjo galimybę rinktis ne tik asmenines pretendentų kompetencijas, bet ir siekiamą kurti Klaipėdos universiteto ligoninės ateities viziją. Prof. dr. A. Razbadausko teigimu, „konkurso laimėtojas Audrius Šimaitis ir jo patirtys dirbant kardiologu buvusioje Jūrininkų ligoninėje, o pastaraisiais metais – Jungtinėje Karalystėje, įtikinančios, o ryžtas pritaikyti čia vakarietišką gydymo įstaigos vadybos patirtį sveikintinas. Juolab kad iššūkiai, kuriuos teks įveikti naujam vadovui, nemenki: suvienyti sujungtų gydymo įstaigų bendruomenes, subalansuoti turimus materialinius išteklius, į aukštesnį lygmenį pakelti gydymo paslaugų kokybę. Tad naujam vadovui linkiu nepritrūkti ryžto ir ambicijos siekti geriausio rezultato“.

Naujasis KUL vadovas dr. A. Šimaitis sako, kad „Klaipėdos universiteto ligoninė ir toliau stiprins aukščiausios kokybės sveikatos paslaugų teikimą Vakarų Lietuvos gyventojams. Glaudžiai bendradarbiaujant su Klaipėdos universitetu, skatinsime tolimesnį mokslinės veiklos vystymą bei remiantis geriausia tarptautine patirtimi vystysime jaunųjų gydytojų bei išmaniųjų slaugytojų rengimą. Visus šiuos uždavinius įgyvendinsime vienu metu užtikrinant finansinį KUL stabilumą“.

Dr. A. Šimaitis yra praktikuojantis medikas, besispecializuojantis kardiologijos srityje. Jis nuo 2005 m. dirbo Jungtinėje Karalystėje, Karališkoje Kornvalio ligoninėje, kur užėmė įvairias pareigas – paskutinius trylika metų iš jų vadovaujančias. Dr. A. Šimaitis įvairiais periodais Karališkoje Kornvalio ligoninėje ėjo Kardiologijos departamento direktoriaus, Intervencinės kardiologijos audito vadovo, Kardiologijos departamento klinikinio valdymo vadovo, Kardiovaskulinių mokslinių tyrimų vadovo pareigas.

Naujasis KUL vadovas taip pat yra sukaupęs beveik dešimties metų pedagoginio darbo patirtį Jungtinės Karalystės mokymo įstaigose, yra sertifikuotas jaunųjų gydytojų klinikinis vadovas: Ekseterio universitete dėsto kardiologijos studentams, Karališkoje Kornvalio ligoninėje moko jaunuosius gydytojus. Nuo 2009 m. dr. A. Šimaitis vadovauja Kornvalio ligoninės širdies ir kraujagyslių mokslinių tyrimų programai, yra daugiau kaip 20-ies mokslinių tyrimų bendradarbis.

Dr. A. Šimaitis yra baigęs medicinos studijas Vilniaus universitete, čia apsigynė mokslų daktaro laipsnį medicinos ir sveikatos srityje. Po studijų 10 metų dirbo Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, kur 3 metus vadovavo Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyriui bei 5 metus Kardiologijos skyriui.

Konkurse į KUL vadovo pareigas dalyvavo dešimt pretendentų – visi jie atitiko pozicijai keliamus reikalavimus. Pretendentų pasiruošimą vadovauti ligoninei vertino atrankos komisija, kuri susidėjo iš dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Klaipėdos universiteto – deleguotų narių. Geriausiai pasirodžiusieji kandidatai pateko į antrąjį etapą, kur turėjo pokalbį su ministru ir universiteto rektoriumi. Klaipėdos universiteto ligoninės generalinį direktorių skiria sveikatos apsaugos ministras.

SAM primena, kad savo veiklą 2023 m. sausio 2 d. pradėjusi KUL – viena didžiausių gydymo įstaigų Lietuvoje, teikianti aukščiausio – tretinio – lygio medicinos paslaugas. Ligoninės dalininkai – valstybė, kuriai atstovauja Sveikatos apsaugos ministerija, ir Klaipėdos universitetas. Įstaiga sukurta sujungus tris pajūrio gydymo įstaigas: Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 130 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,