Mano Gargždai



Širdies dulkės pasklido po Klaipėdos rajoną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Širdies dulkės pasklido po Klaipėdos rajoną Širdies dulkės pasklido po Klaipėdos rajoną

Spalvotos dulkės, arba kitaip – širdies dulkės, – šiųmetis vaikų globos savaitės simbolis, reiškiantis gerumą ir meilę. Šie jausmai sklinda atrakinus geležinę – mitų ir neigiamų nuostatų apie globą ir įsivaikinimą sukaustytą – širdį.

 

Gargždų Jaunimo parke džiaugsmingai paminėjome globos savaitę laukdami Globėjų dienos šventės, kuri vyksta kasmet liepos pirmąjį sekmadienį.

Šiuo metu Klaipėdoje rajone yra 130 globojami vaikai: 113 vaikai auga šeimose, o 17 – institucijoje.

 

Svarbu atrakinti geležines širdis

Širdies dulkės vaikų globos savaitės metu pasklis visoje Lietuvoje. Taip siekiama priminti, jog globa yra galimybė pačiam globėjui atrasti emocinį ryšį su vaiku, pakeisti ne tik savo, bet ir vaiko gyvenimus. Tačiau pirmiausia turime išlaisvinti jausmus, slypinčius širdyje.

 

„Globa pirmiausia suteikia naujų atradimų globėjui – jis atveria savo širdį priimdamas į šeimą vaiką. Visuomenėje vis dar vyrauja daugybė mitų ir klaidingų nuostatų apie globą ir įvaikinimą. Yra manančių, jog turint biologinių vaikų nevalia globoti ar įvaikinti, kiti galvoja, kad nesusitvarkys, mat be tėvų augantys vaikai gali turėti elgesio ar sveikatos problemų. Nusistatymų vis dar apstu, tačiau visos globą supančios visuomenės stigmos stingdo mūsų širdis, užrakina jas po geležiniu skydu. Todėl labai svarbu atrakinti širdis ir pasiekti gerumą, meilę bei šiuos jausmus plačiai paskleisti“, – apie vaikų globos savaitės idėją sako Rugilė Ladauskienė, „Vaikai yra vaikai“ vadovė, globos ekspertė.

Daugiau informacijos apie vaikų ir paauglių globą galima rasti Facebook paskyroje „Vaikai yra vaikai.“, internetiniame puslapyje www.globoscentrai.lt arba paskambinus į Vaiko teisių liniją telefonu 8 800 10800.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 98 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,