Mano Gargždai



Strateginiame plane – parama labai smulkiems ūkiams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
LR Žemės ūkio ministerijos nuotr. LR Žemės ūkio ministerijos nuotr.

Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginiame plane smulkiems ir stambiems ūkiams nebereikės konkuruoti tarpusavyje dėl paramos. Šiame finansiniame laikotarpyje labai smulkiems, smulkiems ir vidutiniams bei stambiems ūkiams remti sukurtos atskiros intervencinės priemonės, kurios skatins tvarią gamybą ir didesnės pridėtinės vertės žemės ūkio produktų kūrimą.

 

Intervencinei priemonei „Labai smulkių ūkių plėtra“ numatyta skirti 15 mln. Eur paramos. Pagal šią priemonę bus remiama žemės ūkio produktų gamyba ir perdirbimas gyvulininkystės, augalininkystės, daržininkystės, sodininkystės, uogininkystės sektoriuose.

Paramos galės kreiptis ne tik žemės ūkio veikla užsiimantys, savo valdą įregistravę fiziniai asmenys, bet ir juridiniai asmenys, žemės ūkio kooperatyvai, superkantys ir realizuojantys tik savo narių valdose užaugintus ir jų pagamintus produktus.

Paramos lėšomis bus skatinama gaminti aukštesnės pridėtinės vertės žemės ūkio produktus, orientuotis į rinką, daugiau dėmesio skiriant naujoms technologijoms, skaitmenizacijai, taip pat norima paskatinti bendradarbiavimą įgyvendinant ūkininkų grupių projektus ir kolektyvines investicijas.

Žemės ūkio ministerijos parengtose priemonės įgyvendinimo taisyklėse nurodoma, kad paraišką galės teikti ne tik vienas ūkio subjektas, bet ir kartu su partneriais – tokiu atveju didės ir parama.

Didžiausia paramos suma vienam paramos gavėjo projektui galės siekti iki 25 tūkst. Eur. Jeigu projektą įgyvendins 2 ūkio subjektai, parama sieks iki 50 tūkst. Eur, jei 3 – iki 75 tūkst. Eur, o jeigu 4 ar daugiau– 100 tūkst. Eur. Paramos gavėjo, sutuoktinių, susijusių įmonių didžiausia bendra gauta paramos suma 2023–2027 metų laikotarpiu pagal šią intervencinę priemonę negalės viršyti 100 tūkst. Eur.

Jei paraišką teiks vienas žemės ūkio subjektas, valdos ekonominis dydis turės būti ne mažesnis kaip 8 tūkst. Eur ir ne didesnis nei 16 tūkst. Eur. O jeigu projektą įgyvendins keli ūkio subjektai, šis dydis (kiekvieno ūkio subjekto) negalės būti mažesnis kaip 4 tūkst. Eur, bet ir ne didesnis nei 16 tūkst. Eur. Atkreiptinas dėmesys, kad 2023–2027 metų laikotarpiu būnant partneriu galima dalyvauti ne daugiau kaip 3 projektuose.

Didžiausias paramos intensyvumas negalės viršyti 85 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Paraiškos pagal šią intervencinę priemonę bus renkamos nuo spalio 31 d. iki gruodžio 29 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 154 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,