Mano Gargždai



Donatas Tarolis: „Visi esame nusiteikę vienam tikslui“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Donatas Tarolis. NKL nuotr. Donatas Tarolis. NKL nuotr.

Šią savaitę Graikijoje startavo Europos jaunimo krepšinio čempionatas. Vienas iš Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės narių – gargždiškis Donatas Tarolis, žaidžiantis „Žalgirio“ komandoje.

D. Tarolis portalui mano-gargzdai.lt tvirtino, kad komanda yra nusiteikusi optimistiškai ir į Lietuvą jos nariai viliasi grįžti pasipuošę medaliais.

 

Čempionate lietuviai startavo pergalingai – antradienį rezultatu 73:65 įveikė pirmenybių šeimininkus bendraamžius iš Graikijos. D. Tarolis varžybose pelnė 6 taškus.

Paklaustas, kokios nuotaikos po sėkmingo starto vyrauja komandoje, D. Tarolis aiškino, kad pirmosios varžybos visada yra pačios svarbiausios.

„Jas būtina laimėti norint įgauti daugiau pasitikėjimo. Toliau stengsimės įveikti likusius varžovus ir užimti aukščiausią vietą savo grupėje. Esame tikra komanda, nuotaikos ir emocijos yra pačios geriausios. Pasiruošimas šiam čempionatui buvo ilgas – visi esame nusiteikę vienam tikslui“, – entuziastingomis komandos nuotaikomis dalinosi D. Tarolis.

Čempionate žaidžiančiai 1994 metais gimusiai krepšininkų kartai pergalės skonis yra pažįstamas – iš ne vieno čempionato vaikinai grįžo su medaliais. Europos jaunučių ir jaunių čempionatuose buvo iškovoti sidabro medaliai, pasaulio devyniolikmečių čempionate – bronzos.

Pasidomėjus, ar ne kartą ant nugalėtojų pakylos lipę krepšininkai, iš kurių vėl tikimasi pergalių, nejaučia dėl to spaudimo, D. Tarolis teigė, jog visi mėgaujasi krepšiniu ir jokio spaudimo nejaučia.

„Nuo 16 iki 19 metų ši komanda visuose čempionatuose yra laimėjusi medalius, todėl tikimės, kad ir šitas kartas nemeluos. Spaudimo nejaučiame, tai ir yra turbūt vienas didžiausių šios komandos ginklų. Žaidžiame savo malonumui“, – kalbėjo gargždiškis.

Komandos nariams vieniems su kitais apsiprasti irgi nebuvo sunku, nes jie pažįstami jau nuo 16 metų. Kaip teigė D. Tarolis, šios komandos pagrindas visą laiką išlieka toks pat, tad apsiprasti jie spėjo jau labai seniai. Vaikinas pasakojo, kad komandoje nėra pavienių žaidėjų – visi yra draugiški, kad ir kas benutiktų.

Kitas rungtynes Lietuvos dvidešimtmečiai žais šiandien su Latvijos komanda. Lietuviai A grupėje kovoja su  Latvijos,  Vengrijos, Graikijos ir Didžiosios Britanijos krepšininkais.

D. Tarolis sakė, kad dar neprasidėjus čempionatui, buvo galima spręsti, kas bus favoritai, o kas – ne.

„Kaip ir kiekvienais metais pavojingiausios komandos yra serbai ir kroatai. Jos turi tikrai gerus žaidėjus, kurie žaidžia aukščiausiame lygyje. Būtent su šiomis komandomis, mano manymu, ir kausimės dėl medalių. Bet negalima nuvertinti ir kitų varžovų. Komandose yra surinkti geriausi savo šalių jaunieji krepšininkai, taigi atsipalaiduoti tikrai negalime“, – konstatavo D. Tarolis.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 376 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,