Mano Gargždai



P. Cvirkos gatvei siūloma suteikti naują – Vinco Kudirkos pavadinimą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui įvertinus rajone esančių gatvių pavadinimus, siejamus su totalitariniu sovietmečio režimu ir jo ideologija, gautas sprendimas, kad P. Cvirkos g. pavadinimas Gargždų mieste turi būti pašalintas. Mėnesio pabaigoje posėdžiausianti Klaipėdos rajono savivaldybės taryba turės pritarti naujam gatvės pavadinimui – ją siūloma pavadinti Vinco Kudirkos vardu.

 

Siūlymas P. Cvirkos gatvei suteikti Vinco Kudirkos gatvės pavadinimą Tarybai teikiamas gatvių, pastatų, statinių ir kitų objektų pavadinimų suteikimo komisijos siūlymu. Būtent už šį pavadinimą balsavo daugiausiai gyventojų, kurie pernai dalyvavo apklausoje dėl P. Cvirkos, J. Janonio ir Butkų Juzės gatvių, esančių Gargžduose, pavadinimų keitimo.

Piniginių išlaidų dėl gatvės pavadinimo keitimo gyventojai nepatirs. Jiems nereikės keisti dokumentų, kuriuose minimas buvęs gatvės pavadinimas, nes duomenys apie pakeistą gatvės pavadinimą Lietuvos Respublikos valstybės registruose ir informacinėse sistemose pakeičiami automatiškai. Gargždų seniūnija taip pat pakeis gatvės pradžioje ir pabaigoje esančias lenteles su pavadinimu: gyventojams prievolės ant namo kabinti lentelės su pavadinimu nėra.

Jei gyventojui prireiktų deklaruotos gyvenamosios vietos pažymos – ji nemokamai išduodama seniūnijoje arba internetu. Kreipiantis dėl paslaugų teikimo į seniūniją ar kitas įstaigas, informacinėse sistemose automatiškai bus matomas pakeistas adresas.

Gyventojai nepatirs nei išlaidų, nei rūpesčių ir dėl sutarčių su paslaugų tiekėjais, pavyzdžiui AB „Klaipėdos vanduo“. Savivaldybė informuos įmones ir sutartyse adresai bus pakeisti automatiškai, vartotojo kodas išliks toks pat.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 117 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,