Mano Gargždai



Sinoptikai praneša, kokių orų tikėtis savaitgalį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Šiandien, penktadienį, mūsų regione apsistos naujas iš vakarų atkeliavęs aukštesnio slėgio sūkurys.

 

Diena visoje šalyje jau bus šviesi, daugiausia saulės teks pajūriui ir Pietų Lietuvai. Oras sausės, lietaus nenumatoma, tik rytą dar vietomis drieksis nakties rūkas. Vėjas šiandien bus nestiprus, šiaurinių krypčių. Aukščiausia temperatūra daugelyje vietovių sieks 17–20 laipsnių šilumos, pietvakariniame šalies pakraštyje kai kur sušils iki 21 ar 22 laipsnių. Vilniuje šiandien be lietaus, temperatūra popietę svyruos apie 19 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį mūsų orus lems anticiklono centrinė, dieną – jau vakarinė dalis. Naktis bus rami, giedra ir sausa, todėl oras beveik visame krašte atvės iki 4–9 laipsnių šilumos, vėsiausia bus Rytų Lietuvoje. Šiltų vandenų apsuptoje Kuršių nerijoje temperatūra svyruos apie 13 laipsnių šilumos. Dieną numatomi gana saulėti ir sausi orai. Pūs vidutinio stiprumo rytų, pietryčių vėjas. Oras įdienojus jau sušils iki 18–23 laipsnių.

Sekmadienio naktį Lietuva išliks anticiklono vakariniame pakraštyje. Naktis bus nepastoviai debesuota, be lietaus. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių, pietų vėjas. Temperatūra naktį pažemės iki 7–12 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje laikysis apie 15 laipsnių.

Sekmadienio dieną per mūsų kraštą slinks mažai aktyvus atmosferos frontas. Į pietinius Lietuvos rajonus jis greičiausiai atneš tik daugiau debesų, o šiaurinėje šalies pusėje ne tik bus debesuota su pragiedruliais, bet ir daug kur trumpai palis. Vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, sustiprės iki 8–13 m/s, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra dieną šiaurinėje šalies pusėje svyruos apie 20 laipsnių šilumos, šviesesniuose pietiniuose rajonuose turėtų spėti sušilti iki 22–24 laipsnių.

Pirmadienio naktį, tolstant atmosferos frontui, lietaus tikimybė mažės, oras vėl giedrės ir sausės. Dar pūs smarkokas šiaurinių krypčių vėjas. Temperatūra naktį kris iki 8–13 laipsnių, Žemaitijoje kai kus šilumos beliks tik 5–7 laipsniai. Dieną nauja aukštesnio slėgio sritis vėl atneš sausus ir gana saulėtus orus. Vėjas pakryps iš šiaurės rytų, rytų, sumažės iki vidutinio stiprumo. Oras dieną sušils iki 16–21 laipsnio šilumos.

Antradienį artėjantis Atlanto ciklonas atneš daugiau šilumos, tačiau sulauksime ir lietaus.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 391 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,