Mano Gargždai



„Tavo idėja“: laikas išrinkti geriausius sumanymus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės iliustr. Klaipėdos rajono savivaldybės iliustr.

Jau nuo lapkričio 1-osios prasideda balsavimas už dalyvaujamojo biudžeto konkurso „Tavo idėja“ iniciatyvas. Už labiausiai patikusias, įdomiausias ir originaliausias idėjas bus galima balsuoti visą lapkričio mėnesį. Tai padaryti gali kiekvienas Klaipėdos rajono gyventojas, kuriam ne mažiau nei 16 metų. Savo balsą galima atiduoti net už tris projektus.

 

Iš viso buvo pateikta net 41 idėja, o Savivaldybės specialistų komanda, išnagrinėjusi pateiktus sumanymus ir įvertinusi, ar jos atitinka konkurso sąlygas, atrinko 31 idėją už daugiau nei 1,6 mln. eurų, kurios atkeliavo į finalinį etapą – balsavimą.

„Gyventojai jau mato, kaip „Tavo idėja“ projektai keičia Klaipėdos rajono veidą, nes jau įgyvendinta 17-a jų. Ir atėjo metas visiems nuspręsti, kokios dar idėjos virs realybe. Tam Savivaldybė skirs net 300 tūkst. eurų. O rinktis tikrai yra iš ko, nes sumanymai patys įvairiausi: nuo poilsio zonų, žaidimų ir sporto aikštelių iki kalnų dviračių parko, fontano, kabančio tilto ar pontoninio tilto įrengimo. Tad kviečiu visus aktyviai balsuoti ir išrinkti verčiausias įgyvendinimo“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Šiemet idėjos varžosi 3 kategorijose:

  • Mažos apimties projekto, įgyvendinamo savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 30 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 90 tūkst. eurų;
  • Mažos apimties projekto kaimuose, turinčiuose mažą (250 ir mažiau) deklaruotų gyventojų skaičių, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 15 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 30 tūkst. eurų;
  • Didelės apimties projekto savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 100 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne mažiau kaip 180 tūkst. eurų.

Balsuoti galima tiek elektroniniu būdu https://apklausa.klaipedos-r.lt/, tiek užpildant popierinius balsavimo biuletenius, kuriuos galima atnešti į J. Lankučio viešąją biblioteką ir jos filialus ir bibliobusą, taip pat seniūnijas ar Savivaldybės „vieną langelį“.

Daugiau informacijos, interaktyvų idėjų žemėlapį su aprašymais bei balsavimo biuletenį, kurį galima atsisiųsti, rasite Savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt/tavo-ideja.

Taip pat daugiau apie projektus bus galima sužinoti lapkričio 14 ir 15 dienomis vyksiančių pristatymų metu. Nuo 18 val. kviečiame stebėti tiesiogines transliacijas Savivaldybės „Youtube“ paskyroje arba atvykti į J. Lankučio viešąją biblioteką, kur patys autoriai papasakos apie savo idėjas.

 

Balsavimas vyks iki lapkričio 30 dienos. Balsuojant kviečiame laikytis šių taisyklių:

  • Už idėjas balsuoti gali tik gyvenamąją vietą Klaipėdos rajone deklaravę gyventojai nuo 16 metų.
  • Vienas gyventojas gali balsuoti tik už tris projektus ir tik vieną kartą.
  • Elektroniniu būdu balsavus kelis kartus, galioja paskutinis balsavimas.
  • Tam pačiam gyventojui balsavus elektroniniu būdu ir užpildžius popierinę balsavimo kortelę, galioja elektroniniu būdu gautas balsas.
  • Tam pačiam gyventojui užpildžius kelias popierines balsavimo korteles, nė vienas balsas neįskaitomas.

 

Užsakymo Nr. SAV-2023-11-03

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 111 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,