Mano Gargždai



Klaipėdos rajonui – Europos ženklas už nepriekaištingą demokratinį valdymą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono savivaldybė buvo įvertinta Europos ženklu už nepriekaištingą demokratinį valdymą.

 

Šis įvertinimas iš esmės reiškia, kad Savivaldybė sudaro galimybes savo gyventojams dalyvauti sprendimų priėmime, reaguoja į jų pasiūlymus, dirba efektyviai ir skaidriai, patikimai valdo finansus, turi reikalingų kompetencijų, yra atvira pokyčiams ir inovacijoms, netoleruoja diskriminacijos.

„Ir tai nėra tik deklaracijos. Taip apklausose pasisakė gyventojai, Tarybos nariai, Savivaldybės specialistai. Turėjome pateikti ir nemažai įrodymų Vidaus reikalų ministerijai — kur ir kaip skelbiama informacija, kokios pas mus galiojančios tvarkos, kaip į sprendimų priėmimą įtraukiami gyventojai, bendruomenės, verslas, kitos socialinės grupės bei daugybę kitos informacijos. Žinoma, pasitempti ir tobulėti visada yra kur, tačiau pirmajame savivaldybių vertinime 2020-aisias šio apdovanojimo negavome, tačiau po 3 metų darbo – jis mūsų rankose. Tai rodo, kad tikrai žengėme nemažą žingsnį į priekį, stiprindami demokratiją Klaipėdos rajone. Dėkoju už darbą visai Administracijai, aktyviems gyventojams bei Tarybos nariams“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

 

Europos ženklas už nepriekaištingą demokratinį valdymą (ELoGE – angliš. The European Label of Governance Excellence) yra etaloninis vertinimas, kurio tikslas yra skatinti ir pripažinti gero valdymo praktikas Europos savivaldybėse. Šio  vertinimo esmę sudaro trys Europos Tarybos aprobuoti ir Lietuvai pritaikyti klausimynai – savivaldybės tarybos nariams, savivaldybės administracijai, savivaldybės gyventojams– kiekvienas klausimynas apima klausimus skirtus visiems Gero demokratinio valdymo principams. Vertinimo metu savivaldybių administracijoms taip pat turi pateikti nuorodas į įrodymus patvirtinančius  kiekvieno 12-kos gero demokratinio valdymo principų taikymą savivaldybėse.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 321 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,