Mano Gargždai



Teatralizuota šventė prikaustė doviliškių dėmesį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Kaip teigė L. Kerpienė, idėja į šventę įtraukti teatrų pasirodymus pasiteisino – doviliškiai juos stebėjo su didžiuliu susidomėjimu. M. Mizaraitės nuotr. Kaip teigė L. Kerpienė, idėja į šventę įtraukti teatrų pasirodymus pasiteisino – doviliškiai juos stebėjo su didžiuliu susidomėjimu. M. Mizaraitės nuotr.

Šeštadienį pro Dovilus kur vykę žmonės stebėjosi neįprastu sujudimu. Nepastebėti šurmulio buvo neįmanoma, nes tądien vyko miestelio šventė, kurioje be tradicinių pramogų dalyvių laukė teatrų pasirodymai.

 

2014-ieji metai buvo paskelbti Teatro metais, todėl Dovilų miestelio šventę nutarta praturtinti teatrų pasirodymais.

Kretingos rajono kultūros centro Egidijaus Radžiaus teatras šventės dalyviams parodė nuotaikingą vaidinimą pagal Žemaitės „Tris mylimas“ – „Liodviks ėr vėsė kėtė“ (režisierius Nerijus Gedminas).

Jurbarko kultūros centro Konstantino Glinskio teatras doviliškiams pristatė komediją „Moters kerštas“ (režisierė Danutė Samienė).

Kaip pasakojo Dovilų etninės kultūros centro direktorė Lilija Kerpienė, idėja į renginių srautą įtraukti ir teatrų vaidinimus puikiai pasiteisino.

„Spektakliai buvo rodomi ne pačiame Etninės kultūros centre, o lauke. Pasiteisino ir vaidinimams pasirinkta erdvė – po liepomis. Buvo gražu ir smagu žiūrėti“, – džiaugėsi L. Kerpienė.

 

teatras

Šventę praturtino teatrų pasirodymai. M. Mizaraitės nuotr.

 

Pasak L. Kerpienės, kultūrinio peno buvo galima pasisemti ir vidurdienį Dovilų evangelikų liuteronų bažnyčioje vykusių ekumeninių pamaldų bei Klaipėdos Brass kvinteto koncerto metu.

„Bažnyčioje gera akustika, muzika labai gerai skambėjo. Be to, kunigo Liudviko Fetingio kvietimu pamaldose dalyvavo kunigas dr. Valdas Aušra iš Čikagos, kuris pasakė jaudinantį pamokslą“, – tvirtino Dovilų etninės kultūros centro direktorė.

Šventės dalyvius džiugino ir koncertavę atlikėjai: Priekulės kultūros centro kapela, Klaipėdos krašto kapela „Martvežiai“, Daukšaičių kapela „Ritin dobil“, grupės „Varnos“ branduolys – Irena ir Povilas Dabkai, dainininkas Radži.

Taip pat vyko šventinė mugė, edukacinės programos, o vaikai šėlo atrakcionuose.

 

Šventės akimirkos – Margaritos Mizaraitės, Simos Ulvikinės ir Dovilų etninės kultūros centro nuotraukose:

 

srtfondasteatras

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,