Mano Gargždai



Išorinių nuorodų svarba audituojant interneto svetainę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Itin dinamiškoje skaitmeninės rinkodaros aplinkoje, kurioje vieną pagrindinių vaidmenų atlieka ir tikslinga SEO strategija, nereikėtų nuvertinti SEO audito svarbos. Išsami interneto svetainės analizė – vienas pirmųjų žingsnių verslams, siekiantiems padidinti savo matomumą Google paieškos rezultatuose, na o SEO audite itin svarbiu kriterijumi tampa išorinių nuorodų profilis. Planuojate atlikti tinklapio SEO auditą arba šią užduotį patikėti profesionalui? Susipažinkime, kodėl išorinės nuorodos turėtų tapti neišvengiama SEO audito dalimi ir kaip šis aspektas lemia kylančias interneto svetainės pozicijas paieškos sistemose.

 

Išorinių nuorodų funkcija ir svarba

Išorinės nuorodos, taip pat vadinamos ir atgalinėmis nuorodomis – tai hipersaitai, vartotoją nukreipiantys iš vieno domeno (interneto svetainės) į kitą. Šios nuorodos – tai vienas esminių elementų, į kuriuos dėmesį atkreipia paieškos sistemų algoritmai. Platus patikimų išorinių nuorodų tinklas signalizuoja, kad tiek interneto svetainė, minima nuorodoje, tiek ir ją publikuojantis šaltinis yra autoritetingi, tad jūsų verslas – vertas aukščiausių Google pozicijų.

 

Kaip SEO audite nustatomas ir auginamas tinklapio autoritetas?

Išorinės nuorodos, jų skaičius bei interneto svetainės domeno reitingas – išties svarbūs ir tarpusavyje neatsiejami veiksniai, kuriems nustatyti neišvengiamas detalus SEO auditas. Kai aukštos kokybės, aktualūs išoriniai šaltiniai pateikia nuorodas į jūsų kuriamą turinį, paieškos sistemoms tai – signalas apie vartotojų dėmesio vertą turinį. Tai savo ruožtu pagerina interneto svetainės matomumą bei tikimybę užimti aukštesnes pozicijas paieškos sistemose.

 

Išorinis SEO – efektyvios strategijos dalis

Nors vidinis SEO (interneto svetainės optimizavimas paieškos sistemoms) – pirmasis žingsnis geresnių Google rezultatų link, išorinio SEO strategija taip pat neišvengiama antrajame optimizavimo etape, kuomet stiprinamas tinklapio patikimumas ir įtaka skaitmeninėje erdvėje. Kaip įvertinti dabartines pozicijas išoriniuose šaltiniuose? SEO auditas – analizė, kurioje įtraukiamas ir išorinių nuorodų kiekio bei kokybės aspektas, o drauge pateikiamos rekomendacijos, kaip šį nuorodų tinklą verta stiprinti.

 

Toksiškų nuorodų identifikavimas ir pašalinimas

Nors išorinės nuorodos naudingos SEO rezultatams, deja, ne visos jos turi vienodą vertę – kai kurios nuorodos gali atkeliauti iš nekokybiškų, turiniu nevertingų svetainių, o drauge – ir pakenkti jūsų verslo reputacijai bei reitingams. Atliekant SEO auditą ypač svarbi užduotis – nustatyti tokias nuorodas ir jas pašalinti. Tai padarę, užtikrinsite nepriekaištingą išorinių nuorodų profilį, o interneto svetainę apsaugosite nuo galimos Google „nuobaudos“ – antižinomumo.

 

Raktažodis, vedantis į jūsų interneto svetainę

Išorinių nuorodų kontekste svarbus vaidmuo atitenka ir raktažodžiui, kitaip vadinamam inkaro tekstu (angl. „anchor text“), pažymėtu nuoroda, ant kurios spustelėjus atveriamas interneto puslapis. Tinkamai optimizuotas tekstas turėtų suteikti papildomo konteksto apie turinį, slypintį nuorodoje – pavyzdžiui, susidaryti iš SEO raktažodžių, aktualių jūsų verslo srityje. SEO auditas gali padiktuoti, kokie raktažodžiai vertingi interneto svetainei ir kuriuos jų jau sėkmingai naudoja konkurentai, tačiau detalesnių įžvalgų suteiks raktažodžių tyrimas.

 

Pamatuota ir efektyvi išorinių nuorodų strategija ir jos vertė pozicijoms paieškos sistemose

Išorinių nuorodų kūrimas SEO strategijoje itin svarbus siekiant ilgalaikės sėkmės paieškos rezultatuose, tad pirmoji pažintis su egzistuojančiais šaltiniais neturėtų baigtis SEO auditu. Gerai apgalvotas atgalinių nuorodų kūrimo planas, kuriame daugiausia dėmesio skiriama aukštos kokybės nuorodų įsigijimui, gali reikšmingai paveikti jūsų svetainės autoritetą, o reguliari nuorodų profilio stebėsena ir strategijos pritaikymas atsižvelgiant į skaitmeninės erdvės pokyčius – efektyviausias planas norint išlikti konkurencingiems SEO pasaulyje. Tad drąsiai galime teigti, kad atgalinės nuorodos – išorinio SEO strategijos varomoji jėga, kuri lemia augantį interneto svetainės autoritetą, patikimumą, o galiausiai – ir aukštesnes pozicijas paieškos sistemose.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 379 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,