Mano Gargždai



Kad šeimoje džiaugsmo netrūktų!

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Rimantės Daukšytės nuotrauka. Rimantės Daukšytės nuotrauka.

Turbūt jau visiems teko girdėti, kad 2014 metai paskelbti Šeimų metais. Viso pasaulio katalikai šiais metais ypatingą dėmesį teikia šeimos vertybių puoselėjimui, jų narių dvasiniam ugdymui bei už jas meldžiasi. Šalpėnų kaimo jaunimo klubas „Žiburys“, suorganizavęs popietę „Kad šeimoje džiaugsmo netrūktų“, taip pat prisidėjo prie šios gražios idėjos įgyvendinimo. Saulėtą liepos 19 d., šeštadienio popietę, susirinko ne tik Šalpėnų kaimo šeimos, atvyko ir Telšių vyskupijos Gargždų dekanato Šeimos centro atstovai, Plikių parapijos klebonas Antanas Mačius.

 

Suplazdėjus iškeltoms šeimos ir Šaltupio bendruomenės vėliavoms, jaunimas nuotaikinga programa  pasveikino susirinkusiuosius ir visus pakvietė pasigalynėti dviem frontais: jaunimą – sporto varžybose,  šeimas – jų parengtose varžytuvėse, pažadėdami puikius prizus, įsteigtus Klaipėdos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos ir Gargždų dekanato šeimos centro.

 Dienai įpusėjus, po atkaklių varžytuvių paaiškėjo, kuri moteris yra mamų mama – Filomena Matikonienė. Tėčių tėčiu išrinktas Mindaugas Žąsytis, vaikų vaiku – Austėja Kareivaitė, o šeimų šeima – Starkučių šeimyna. Jaunimo linksmojoje estafetėje nepralenkiamas buvo Vaidas Karpavičius, merginų grupėje – Gintarė Matikonytė, bačką toliausiai  numetė  Linas Starkutis,  tvirčiausia ranka buvo Ričardo  Justo, o tinklinio varžybose nugalėjo komanda „Šaltupis“. Veiksmas vyko ir prie laužo, čia buvo verdama rūgštynių sriuba. Be to, visi šventės  dalyviai dar buvo pamaloninti Šalpėnų jaunimo pagamintais sūriais ir pyragais.

Po seminaro, žaidimų, diskusijų bei pietų, už kuriuos padėkojome Dievui, supratome, kas yra laimė šeimoje. Laimingoje šeimoje visada rasime meilę sau ir artimui, pagarbą, pasitikėjimą, atsakomybę. Suvokėme, jog  šeima nėra darni, jei joje nėra tarpusavio supratimo, derybų ir tikėjimo – ryšio su Dievu. Visa tai mūsų šeimas stiprina, artina prie Dievo.

„Labai džiaugiuosi, kad prasmingai ir atvirai pabendravome. Gražu, kad jaunimas kartu su visais diskutuoja bei kartu ruošiasi šeimos kūrimui“, – kalbėjo Gargždų dekanato Šeimos centro vadovė Adelija Radžienė.

Tokių renginių mūsų aplinkoje turėtu tik daugėti, nes šeima – tai svarbiausia, ką turime.

Jaunimo klubas „Žiburys“ nuoširdžiai dėkoja Šalpėnų asiociacijos „Šaltupė“ administratorei Dianai Radžienei ir ūkvedžiui Algiui Poškai, Klaipėdos rajono savivaldybei, Gargždų dekanato Šeimos centrui bei klebonui Antanui Mačiui už pagalbą organizuojant šią prasmingą popietę. Taip pat norime tarti nuoširdų ačiū visoms dalyvavusioms šeimoms, be Jūsų ši popietė nebūtu buvusi tokia džiugi ir prasminga. Tikimės, jog šiais metais pasirodys ir daugiau iniciatyvų susijusių su šeima – mums visiems vienu iš brangiausių dalykų.

 

Rimantės Daukšytės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 359 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,