Mano Gargždai



Įgyvendintas dar vienas „Tavo idėja“ projektas – poilsiui pritaikytas Šalpėnų parko tvenkinys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šiandien atidarytas dar vienas Klaipėdos rajone įgyvendinamo Dalyvaujamojo biudžeto konkurso „Tavo idėja“ projektas – „Šalpėnų parko tvenkinio pritaikymas poilsiui“. Prie tvenkinio buvo įrengta poilsio zona, pagerinta infrastruktūra, tad lankytojai galės aktyviai ir saugiai leisti laiką gamtos apsuptyje.

 

Ši vieta „Gubrės poilsio parke“ – pamėgta bendruomenės. O dabar, sutvarkius telkinio pakrantę bei pritaikius patogesniam poilsiui, buvo sukurta visiems atvira rekreacinė zona. Tiek kaimo gyventojai, tiek svečiai čia galės ne tik iškylauti gamtoje ir lauko pavėsinėje, bet ir atsivėsinti karštomis vasaros dienomis. Mažieji lankytojai nenuobodžiaus prie sūpynių ir čiuožyklos.

„Jau penkti metai, kai vyksta konkursas „Tavo idėja“. O nuo praėjusių metų sutarta išskirti dar vieną kategoriją – gyvenviečių iki 250 gyventojų – ir taip sudaryti joms galimybę varžytis atskirai. Šis projektas būtent ir pakliuvo į šią kategoriją ir laimėjo. Akivaizdu, kad ir mažesnės bendruomenės gali susitelkti bei paraginti savo žmones balsuoti“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

 

Projekto „Šalpėnų parko tvenkinio pritaikymas poilsiui“ autorė – Monika Žąsytytė. Atidarymo metu ji džiaugėsi projektu „Tavo idėja“, kuris suteikia galimybę gražinti gyvenvietes ir gerinti jų aplinką.

„Dėkoju visiems, kas mane palaikėte, kas drąsinote žengti į priekį ir, žinoma, kas balsavote. Nes be jūsų nieko nebūtų ir buvę“, – kalbėjo idėjos autorė Monika Žąsytytė.

O jai pačiai gražių žodžių negailėjo bendruomenės nariai, padėkoję, kad ji pasiūlė savo sumanymą ir taip sutelkė kaimo gyventojus.  

Nepraleiskite progos savo idėją įgyvendinti ir Jūs – šiemet tam skiriama net 400 tūkst. eurų!

Idėjas teikti galite iki rugsėjo 30 d. Visą informaciją rasite ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,