Mano Gargždai



Atvykusiuosius į teorijos egzaminą „Regitra“ tikrins metalo detektoriais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VE archyvo nuotr. VE archyvo nuotr.

Per paskutinius tris metus nustatyta 19 atvejų, kai teorijos egzaminą bandė laikyti kitas atvykęs asmuo ir net 46 atvejai, kai asmuo bandė laikyti egzaminą su draudžiama įranga. Reaguodama į šiuos atvejus, „Regitra“ atnaujina vairuotojų teorijos egzaminų vykdymo tvarką, kurios pagrindinis tikslas – įdiegti papildomas prevencijos priemones, kad būtų apribota galimybė asmenims sukčiauti teorijos egzaminų metu. Nuo šiol visi asmenys, prieš įeidami į teorijos egzaminų klasę, bus privalomai tikrinami prevencijai skirtomis priemonėmis, pavyzdžiui, metalo detektoriais.

 

Visus pašalinius daiktus egzaminuojamieji privalės palikti rakinamoje spintelėje. Kitaip tariant, egzaminų klasėje su savimi draudžiama turėti laikrodžius, pinigines, apyrankes, pakabukus ar kitus didesnius papuošalus. Taip pat fotoaparatus, telefonus ar kitas ryšio priemones.  Su savimi į klasę bus galima pasiimti tik asmens dokumentą.

Kalbant apie aprangą, klasėje kaip ir iki šiol nebus leidžiama dėvėti lauko drabužių, tokių kaip striukės, paltai, šalikai, skarelės, kepurės ar kiti galvos apdangalai, jeigu tam nėra pagrįsto pagrindo dėl estetinių, medicininių ar religinių priežasčių.

Siekiant užtikrinti nešališkumo principo įgyvendinimą, egzamino vieta klasėje parenkama atsitiktinio parinkimo principu, o visi egzaminuojamieji, prieš patenkant į klasę, bus tikrinami metalo detektoriais. Darbuotojas galės paprašyti parodyti drabužius, ar po jais neturima paslėptų draudžiamų daiktų. Jei asmuo nešioja akinius, taip pat gali būti paprašytas leisti juos apžiūrėti.

Nesutikus būti patikrintiems prevencijai skirtomis priemonėmis ar atsisakius palikti draudžiamus daiktus spintelėje – laikyti egzamino nebus leidžiama. O jeigu bus nustatyta, kad bandoma laikyti egzaminą turint paslėptas mobiliojo ryšio ar kitas informacijos perdavimo priemones – bus iškviesta policija. Policija bus kviečiama ir tais atvejais, jei į teorijos egzaminą atvyks kitas asmuo.

Svarbu pastebėti, kad nesilaikant taisyklių ar bandant sukčiauti, teorijos egzaminą kitą kartą asmuo galės laikyti tik po vienerių metų.  

Šiais pokyčiais siekiame sukurti skaidresnę ir nešališkesnę vairuotojų teorijos egzaminavimo tvarką, kuri padėtų išvengti bet kokių korupcijos ar sukčiavimo galimybių.

Turint bet kokios informacijos apie galimus neteisėtus veiksmus, kviečiame nelikti abejingais ir apie tai pranešti skambinant pasitikėjimo telefonu: (8 5) 215 2511, rašant el. paštu:  arba užpildžius specialią elektroninę formą interneto svetainėje.

Dalijamės vaizdo įrašu, ką svarbu žinoti apie vairavimo teorijos egzaminą:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 293 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,