Mano Gargždai



Renovuotini Gargždų daugiabučiai laukia „žalios šviesos“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Margaritos Mizaraitės nuotrauka. Asociatyvi Margaritos Mizaraitės nuotrauka.

Gargžduose buvo atrinkta 17 daugiabučių namų, kurie naudoja daugiausia energijos ir kuriuos būtina renovuoti.

 

Iš jų 3 namų gyventojai nepritarė savo turto modernizavimui ir nusprendė nesinaudoti valstybės siūloma programos parama. (Taikos g. 9, Klaipėdos g. 10 ir 16).  Viename iš jų 2013 m. susikūrė bendrija.

13 daugiabučių namų savininkai pritarė programai, patvirtino investicinius projektus. Programos administratorius UAB „Gargždų būstas“ savininkų įgaliojimu kreipėsi į banką ir gavo banko patvirtinimą, kad finansuos namų modernizavimo projektus: Klaipėdos g. 8, 18, 24, 28, 32, 38, Kvietinių g. 7, 11, 25, Minijos g. 2, P. Cvirkos g. 23, Taikos g. 4 ir 8.

Buvo paskelbti projektavimo ir rangos darbų viešieji pirkimo konkursai. Pagal patvirtintą tvarką pirmiausia buvo perkama per CPO (centrinę pirkimo organizaciją). Pavyko nupirkti  projektavimo ir rangos darbus 2 namams – Taikos g. 8 ir Kvietinių g. 25.  Šiuose namuose jau lankėsi projektuotojai ir tikslino duomenis projektavimui.

Nepavykus nupirkti per CPO, buvo skelbti nauji konkursai per Būsto energijos taupymo agentūros tinklalapį. Kai kuriems namams pavyko rasti rangovą tik po II ar III konkurso.

Paskelbti konkurso laimėtojai 13-kai namų renovuoti.

Projektavimo ir statybos rangos darbų pirkimo dokumentai oficialiai perduoti Būsto energijos taupymo agentūrai (BETA) derinti liepos 1 ir 3 dienomis ir tebėra tikrinami. Kai BETA patikrins pirkimo dokumentus ir pritars projektavimo ir rangos sutarčių pasirašymui, Gargždų būstas ir rangovai pasirašys šias sutartis. Jos ir jų priedai yra paruošti ir laukia „žalios šviesos“.

Pasirašę sutartis, rangovai pradės rengti techninius projektus, o pagal juos atliks ir statybos darbus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,