Mano Gargždai



Paaiškėjo, kokios pensijos norėtų Lietuvos gyventojai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi R.Rapalienės nuotr. Asociatyvi R.Rapalienės nuotr.

Beveik pusė Lietuvos gyventojų arba 49 proc. sako, kad sulaukę užtarnauto poilsio senatvėje, tikisi gauti tokio dydžio pensiją, koks dabar yra jų atlyginimas, kita dalis t.y. 39 proc. šalies gyventojų į ateitį žiūri dar optimistiškiau ir sako, kad tikisi gauti pensiją, kuri bus net didesnė nei jų šio mėnesio atlyginimas, rodo „Aviva Lietuva“ užsakymu atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa.

 

  „Nors mūsų šalies gyventojai turi optimistiškų vilčių dėl senatvės pensijos dydžio, tačiau remiantis oficialia statistika, šiuo metu vidutinė senatvės pensija nesiekia 40 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio, o tai visiškai nekoreliuoja su mūsų tyrimo dalyvių norais. Išeitis turbūt būtų viena - įsivertinti savo pensijos dydį, kuris jus tenkintų senatvėje ir palaipsniui priimti konkrečius sprendimus, kurie padėtų siekti šios sumos savarankiškai, o ne laukti pagalbos iš šalies“ ,- teigia „Aviva Lietuva“  generalinė direktorė Asta Grabinskė.

2014 metų tyrimas atskleidė, kad tik 12 proc. respondentų sutiktų, kad jų senatvės pensija būtų mažesnė už dabartinį atlyginimą, praėjusiais metais tokių tyrimo dalyvių buvo 7 proc. Šiais metais pusė respondentų, kurie sutiktų gauti ir mažesnę pensiją nei jų dabartinis atlyginimas, teigė, kad juos tenkintų penktadaliu mažesnė pensija, su perpus sumažėjusiomis pajamomis senatvėje susitaikytų tik kas dešimtas apklausos dalyvis.

Įdomu tai, kad vyrai dažniau norėtų senatvėje išlaikyti būtent dabartinį savo pajamų lygį, kai tuo tarpu moterys dažniau tikisi gauti didesnę už jų šio mėnesio atlyginimą pensiją. Gauti daugiau senatvėje nei uždirba šiuo metu dažniausiai tikisi apklausos dalyviai iki trisdešimties metų. Didesnės senatvės pensijos vilčių dažniausiai taip pat turi tie žmonės, kurių mėnesinės pajamos „į rankas“ šiuo metu sudaro apie tūkstantį litų.

„Tai, kad jauni žmonės tikisi pensijoje gauti didesnes pajamas nei jos yra dabar yra visiškai logiška, tačiau dažnai trūksta būtent domėjimosi, kokiu būdu tokį tikslą pasiekti. Kad ir kaip keistai skambėtų, tačiau geriausias laikotarpis pradėti galvoti apie pensiją yra jaunystė, tas laikotarpis, kai pradedama dirbti. Jau dabartiniai pensininkai tikrai negali pasakyti, kad vidutinės pensijos, kurios yra daugiau nei perpus mažesnės už vidutinį šalies atlyginimą, užtikrina kokybišką gyvenimą, tačiau žvelgiant į ateitį, senstant visuomenei, šios problemos gali dar gilėti, todėl domėtis ir veikti reikia jau dabar“ ,- sako A.Grabinskė.

„Aviva Lietuva“  užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime Consulting“  reprezentatyvią šalies gyventojų apklausą, vartotojų taupymo įpročių tyrimą, atliko nuo šių metų birželio 10-28 dienomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,