Mano Gargždai



Kaip pasirūpinti „Volkswagen“ automobilio kuro sistema žiemos metu?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Unsplash.com nuotr. Asociatyvi Unsplash.com nuotr.

Dauguma „Volkswagen“ automobilių vairuotojų kiekvienos žiemos laukia lengvai nerimaudami dėl žemos oro temperatūros sukeliamas problemas. Ne paslaptis, jog šaltuoju metų laiku automobiliai susiduria ne tik su išsikrovusiais ar efektyvumą praradusiais akumuliatoriais, tačiau taip pat ir su kuro sistemų problemomis. Žinoma, nors tokios problemos gali užklupti ir benzininius „Volkswagen“ modelius, tačiau gerokai dažniau kuro sistemos gedimai pasitaiko būtent dyzeliniu kuru varomoms transporto priemonėms. Ilgametę patirtį turintys https://www.avkparts.lt specialistai šiandien plačiau papasakos apie galimas „Volkswagen“ automobilių kuro sistemų problemas, įprastai atsirandančias žiemos metu bei jų galimus sprendimo būdus.

 

Kodėl dyzeliniai varikliai yra jautresni šalčiui?

Norint suprasti, kodėl dyzeliniai varikliai yra gerokai jautresni žemoms oro temperatūroms, reikia tinkamai išanalizuoti jų veikimo principą. Priešingai nei benzinu varomi varikliai, dyzeliniai varikliai degalų degimo procesą pradeda suspausdami dyzelinį kurą bei sudarydami cilinduose didelį slėgį. Taip pat svarbu atminti, jog žemose oro temperatūrose dyzelinis kuras tampa gerokai tirštesniu. Taip yra todėl, jog įprastai dyzelinis kuras savyje turi specialių priemaišų, padedančių jam lubrikuoti purkštukus. Itin žemoje oro temperatūroje ši medžiaga sutirštėja kartu sutirštindama ir visą kurą. Tirštesnį kurą yra sunkiau uždegti naudojant aukštą slėgį, todėl žiemą dyzeliniai varikliai susiduria su didesnėmis problemomis juos užvedant.

Asociatyvi Unsplash.com nuotr.

 

Kaip gamintojas sprendžia šalčio sukeltas problemas?

Žinoma, naujesniuose „Volkswagen“ automobilių modeliuose yra integruoti specialūs komponentai, skirti dyzelinio kuro šildymui. Nors pagrindiniu tokią funkciją atliekančiu komponentu yra laikomos pakaitinimo žvakės, tačiau tai nėra vienintelis elementas, atliekantis svarbią funkciją žiemos metu. Taip pat nereikėtų pamiršti ir kuro šildytuvo, kuris įprastai „Volkswagen“ automobiliuose yra montuojamas kuro sistemoje. Šio elektroninio šildytuvo funkcija - pasirūpinti, jog variklį kuras pasiektų būdamas aukštesnės temperatūros, nes tuomet jį yra lengviau uždegti bei taip priversti variklį veikti.

Nepaisant „Volkswagen“ gamintojo pastangų užkirsti kelią žemos oro temperatūros sukeltoms kuro sistemos problemoms, laikui bėgant už kuro šildymą atsakingi komponentai praranda savo efektyvumą, o dažnu atveju net ir sugenda. Tokiu atveju jas tenka keisti naujomis. Žinoma, vasaros metu automobiliu galima sėkmingai naudotis net ir tuomet, jeigu už kuro šildymą atsakingi komponentai neveikia tinkamai. Tačiau prasidėjus žiemai problemos tampa neišvengiamos. Dėl šios priežasties yra rekomenduojama nelaukti žiemos bei šiais komponentais pasirūpinti dar prieš prasidedant žiemos sezonu. Įprastai už kuro sistemos šildymą atsakingos vw dalys nėra labai brangios, o jas užsakyti nėra sudėtinga.

 

Papildomi sprendimai žiemos sezonui

Kaip jau tapo aišku, žiemos metu išvengti problemiško dyzelinių variklių užvedimo „Volkswagen“ markės automobiliuose galima nesunkiai išvengti pašalinus visų su kuro sistemos šildymu susijusių komponentų gedimus. Vertėtų atminti ir tai, jog šiuo metu rinka siūlo ir kitų sprendimų, suteikiančių galimybę sėkmingai naudotis dyzeliu varomais „Volkswagen“ automobiliais net ir šalčiausios žiemos metu. Vienas tokių sprendimų – universalūs variklio bloko šildytuvai. Šie komponentai yra montuojami prie variklio ir jų dėka galima efektyviai pašildyti visą variklį bei svarbiausius kuro sistemos komponentus dar prieš užvedant variklį. Šiomis dienomis toks sprendimas yra tikrai efektyvus bei ilgaamžis, o juo jau begalę metų sėkmingai naudojasi dalis šiaurės gyventojų. Lietuvoje toks sprendimas vis dar nėra labai populiarus, tačiau reikėtų atminti, jog praktiškai kiekvienais metais Lietuvoje pasitaiko itin šaltų žiemos dienų, kuomet toks sprendimas iš tiesų pasiteisintų.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 199 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,