Mano Gargždai



Švietimo inovacijų šventė: projektų įvairovė ir įkvepiantys pasiekimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Vasario 20 d. IX–ąjį kartą Klaipėdos Gedminų progimnazijoje vyko tarptautinė švietimo įstaigų projektų paroda „Projektų mugė 2024“. Renginio tikslas – sudaryti galimybes keistis gerąja projektinės veiklos patirtimi, pristatyti projektų teikiamą naudą bendruomenei, atskleisti ir paviešinti įvairių fondų lėšomis finansuojamų projektų vadovų ir dalyvių indėlį į švietimo kokybės gerinimą. Tai ne tik renginys, kurio metu dalinamės savo patirtimi ir idėjomis, bet ir puiki proga pamatyti, kokie talentingi, kūrybingi ir išradingi yra mūsų kolegos. Mugėje buvo pristatyti net 97 projektai iš 40 ugdymo įstaigų.

 

Po įžanginio Gedminų progimnazijos direktoriaus A. Liaudansko ir parodos iniciatyvinės grupės „Edukateka“ vadovo G. Jonausko sveikinimų bei muzikalių mokinių pasirodymų entuziastingai startavo projektų mugės paroda.

Klaipėdos rajono Kretingalės pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos: Z. Genutienė, G. Varanavičienė, V. Pilibaitienė ir A. Papievienė mugės metu pristatė net du mokykloje vykusius tęstinius projektus. Parodoje jau ne pirmą kartą suskambėjo etnokultūros projektas „Mažais žingsneliais po Mažąją Lietuvą ir Žemaitiją“ ir „Vaikų vasaros stovykla. Pažink. Patirk. Pajausk“. Pirmasis projektas, skirtas etnokultūrai, siekia išsaugoti kultūrinį paveldą, amatus, tradicijas. Antrasis projektas yra orientuotas į produktyvų, informatyvų mokinių laisvalaikio organizavimą. Nors ir skiriasi projektų sritys, tačiau abu siekia ugdyti visapusiškas asmenybes, turinčias stiprų ryšį su savo kraštu, kultūra bei skiria dėmesio emociniam ir socialiniam mokinių ugdymui.

Džiaugiamės, kad Kretingalės pagrindinės mokyklos projektai sulaukė didelio dalyvių ir lankytojų dėmesio. Tai tik įrodo, kad abu projektai atitinka bendruomenės poreikius, yra itin vertingi mokiniams ir jų pasaulėžiūrai bei kūrybiškumui ugdyti.

 

Projektus iš dalies finansuoja Klaipėdos rajono savivaldybė

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 175 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,