Mano Gargždai



Klaipėdos rajone lankėsi Prezidentas Gitanas Nausėda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Antradienį Klaipėdos rajone lankėsi ir dirbo LR Prezidentas Gitanas Nausėda su komanda. Šalies vadovas susitiko su meru Broniumi Markausku ir aptarė savivaldai aktualius klausimus.

 

Susitikimo su Savivaldybės vadovais metu diskutuota apie regioninių kelių finansavimą, kuris yra per mažas, o dėl to kenčia gyventojai, nes keliai ne tik prastos būklės, bet ir jų atkarpos, einančios per gyvenvietes, yra be apšvietimo, šaligatvių, autobusų sustojimo vietų.

Taip pat aptartos švietimo srities problemos, tokios kaip darželių trūkumas. Pasidžiaugta, kad Klaipėdos rajonas, spręsdamas šią problemą, užima lyderiaujančiųjų pozicijas. Patvirtinus didžiausią šalyje dotaciją tėvams, kurių vaikai lanko privačius darželius, sukurta per tūkstantis naujų vietų mažiesiems Klaipėdos rajono gyventojams. Be to, papildomos vietos kuriamos ir statomuose naujuose darželiuose. Pavyzdžiui, vien Sendvaryje per artimiausius dvejus metus planuojame atidaryti 400 naujų vietų. Nauji darželiai projektuojami ir Dercekliuose, tai bus daroma ir Gargžduose.

Prezidentas G. Nausėda apsilankė ir Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje, kur su jaunimu diskutuota apie vis didėjančią elektroninių cigarečių rūkymo problemą mokyklose. Siekdama ją mažinti, Klaipėdos rajono savivaldybė ne tik vydo socialinę kampaniją „Be rūko“, bet ir Gargždų „Kranto“ progimnazija yra viena iš trijų šalies mokyklų, prisijungusių prie Vidaus reikalų ministerijos pilotinio projekto, kuriuo norima atkreipti dėmesį į šią vis aštrėjančią problemą.

Taip pat šalies vadovas Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje dalyvavo pilietiškumo pamokoje su vyresniųjų klasių moksleiviais.

Įvairiuose susitikimuose dalyvavo ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Ji apsilankė ir susipažino su Trečiojo amžiaus universiteto studentais, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje bendravo su pradinių klasių mokiniais, gimnazistais ir pedagogais. Taip pat svečiavosi Brožių bendruomenėje ir Priekulės socialinių paslaugų centre.

O vakare Prezidentas ir pirmoji ponia Gargždų muzikos mokykloje susitiko su Klaipėdos rajono gyventojais.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 49 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,