Mano Gargždai



Gargžduose paminėta Pilietinio pasipriešinimo diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gyva istorijos pamoka – taip galima pavadinti šiandien Gargždų „Minijos“ kino teatre vykusį renginį „Istorijos šydą pravėrus“, skirtą gegužės 14 dieną minėtai Pilietinio pasipriešinimo dienai.

 

Renginio metu ne tik pristatytas filmas „Lietuvos partizanų bunkeriai“: apie jo kūrimą susirinkusieji išgirdo iš paties jo bendraautoriaus Daliaus Žygelio lūpų. Unikalia giminės istorija pasidalijo ir partizanų Lukauskų anūkė Giedrė Ilginienė.

Partizaninio karo paveldas bunkeriai – svarbus žinių apie juose prieglobstį rasdavusius kovotojus už Lietuvos laisvę šaltinis. Kiek ginkluoto pasipriešinimo metais visoje šalyje būta partizanų bunkerių, suskaičiuoti jau nebeįmanoma. Daugelio jų jau seniai nelikę, nes požeminiai statiniai buvo apleisti arba sunaikinti pačių partizanų, sovietų saugumo.

Apie dažnai nelengvą mūsų tautos kelią iki laisvės ir įvairias pasipriešinimo formas pasakojo ir Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos Pilietinio pasipriešinimo skyriaus Viešo administravimo specialistas Ramūnas Trimakas.

Renginio metu skambėjo ir daug gražių lietuviškų, prasmingų dainų, kurias dovanojo atlikėja Monika Šepikaitė, Endriejavo pagrindinės mokyklos vaikų choras, Gargždų „Kranto“ progimnazijos vaikų kolektyvai. Buvo galima išvysti ir Gargždų krašto muziejaus istorininkės muziejininkės Sabinos Vinciūnienės ruoštą kilnojamą parodą „Niekas ir nei vienas nėra užmirštas“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 508 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,