Mano Gargždai



Kaip apstatyti svetainę?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Ar jūsų svetainė atrodo šiek tiek nuobodžiai arba netvarkingai? O gal tiesiog norite atnaujinti erdvę, kurioje praleidžiate daugiausiai laiko su šeima ir draugais? Svetainė yra namų širdis, vieta, kurioje mes atsipalaiduojame, pramogaujame ir bendraujame, todėl svarbu, kad ji būtų jauki, funkcionali ir stilinga. Bet nuo ko pradėti?

 

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip sukurti tobulą svetainę, kurioje norėsis praleisti kiekvieną laisvą minutę. Pasidalinsime naudingais patarimais, kaip efektyviai išnaudoti erdvę, išsirinkti tinkamus baldus, parinkti apšvietimą ir dekoracijas. Nesvarbu, ar jūsų stilius yra modernus, klasikinis ar bohemiškas, mes turime jums idėjų, kaip paversti jūsų svetainę tikra poilsio ir jaukumo oaze.

 

Erdvės išplanavimas

Planuojant svetainės erdvę, svarbu rasti balansą tarp estetikos ir funkcionalumo. Tai vieta, kurioje praleidžiame daug laiko, tad ji turi būti ne tik graži, bet ir patogi. Efektyviai išplanuotas kambarys padės išlaikyti tvarką, sukurti malonią atmosferą ir palengvins kasdienius namų darbus.

Pradėkite nuo kambario išdėstymo analizės. Apsvarstykite, kur yra natūralios šviesos šaltiniai, durys ir langai. Stenkitės išnaudoti kiekvieną centimetrą, kad svetainė būtų jauki ir praktiška. Jei jūsų kambarys yra mažas, naudokite kompaktiškus baldus ir veidrodžius, kad erdvė atrodytų didesnė. Didelėse svetainėse galite leisti sau eksperimentuoti su erdviniais sprendimais, pavyzdžiui, sukurti kelias skirtingas zonas – poilsio, skaitymo ar žaidimų kampelius.

Baldų išdėstymas yra esminis aspektas, siekiant sukurti patogią ir funkcionalią svetainę. Pagrindinis baldas, pavyzdžiui, sofa, turėtų būti statoma taip, kad būtų lengvai pasiekiama ir galima būtų atsisėdus patogiai žiūrėti televizorių ar bendrauti su kitais kambario gyventojais. Kavos staliukas turėtų būti pastatytas netoli sofos, kad galėtumėte patogiai pasiekti gėrimus ar knygas. Jei turite papildomų baldų, tokių kaip foteliai ar šoniniai staliukai, juos derinkite taip, kad jie papildytų pagrindinę sėdimą zoną ir nekliudytų judėti po kambarį.

Vienas iš svarbiausių aspektų planuojant svetainės erdvę yra užtikrinti pakankamai vietos laisvam judėjimui. Planuodami baldų išdėstymą, palikite bent 90 cm pločio pėsčiųjų takus aplink pagrindinius baldus, kad būtų patogu vaikščioti. Tai ypač svarbu šeimoms su mažais vaikais ar vyresnio amžiaus žmonėms, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų ir būtų paprasčiau judėti. Be to, neužblokuokite durų ir langų, kad natūrali šviesa galėtų laisvai sklisti po kambarį, suteikdama erdvei šviesos ir erdvumo pojūtį.

Gera erdvės planavimo strategija padės sukurti harmoningą, patogią ir funkcionalią svetainę, kurioje bus malonu leisti laiką tiek vieniems, tiek su draugais ir šeima.

 

Pagrindinių baldų pasirinkimas

Pagrindiniai baldai yra svetainės širdis. Jie ne tik lemia kambario išvaizdą, bet ir užtikrina jūsų komfortą. Renkantis pagrindinius baldus, svarbu atsižvelgti į jų funkcionalumą, stilių ir kokybę, kad jie tarnautų ilgus metus ir suteiktų jūsų svetainei reikiamą jaukumą bei patogumą.

Renkantis sofą ir fotelius, svarbiausia atkreipti dėmesį į jų patogumą ir stilių. Sofa yra pagrindinis sėdimas baldas, tad ji turi būti patogi, su tvirtais rėmais ir kokybiškais apmušalais. Rinkitės tokią sofą, kuri dera prie jūsų svetainės interjero – tai gali būti moderni griežtų linijų sofa arba klasikinė sofa su raižiniais ir minkštomis pagalvėmis. Foteliai turėtų papildyti sofą, tiek stiliaus, tiek komforto atžvilgiu. Rinkitės tokius, kuriuos lengva perstatyti, kad galėtumėte pritaikyti erdvę pagal poreikius, ir kurie suteikia papildomas sėdimas vietas svečiams.

Kavos staliukai, svetainės stalai ir valgomojo stalai yra ne tik praktiniai, bet ir estetiniai elementai, kurie padeda suteikti svetainės interjerui išbaigtumo įspūdį. Kavos staliukas turėtų būti tinkamo aukščio ir dydžio, kad būtų patogu pasiekti nuo sofos ar fotelio. Rinkitės stalą su papildomomis lentynomis ar stalčiais, kad galėtumėte tvarkingai laikyti žurnalus, nuotolinius pultelius ir kitus smulkius daiktus. Svetainės stalas gali būti įvairių stilių – nuo modernaus stiklinio iki tradicinio medinio, priklausomai nuo jūsų kambario dizaino. Pasirinkite tokį, kuris ne tik gražiai atrodo, bet ir yra funkcionalus, suteikiantis papildomos vietos daiktams laikyti. O valgomojo stalą statykite atokiau nuo televizoriaus zonos, geriau arčiau virtuvės. Valgomojo stalų platus asortimentas gera kaina Gintaro Baldai internetinėje parduotuvėje.

Televizoriaus staliukas yra esminis baldas, jei jūsų svetainėje yra televizorius ir kiti elektronikos prietaisai. Pasirinkite tokį staliuką, kuris ne tik talpins jūsų televizorių, bet ir turės pakankamai vietos visiems priedams – nuo DVD grotuvų ir žaidimų konsolių iki kabelių ir nuotolinių valdymo pultelių. Rinkitės baldus su uždaromis spintelėmis ar stalčiais, kad galėtumėte paslėpti visus elektronikos priedus ir palaikyti tvarką. Be to, svarbu, kad televizoriaus staliukas derėtų prie bendro svetainės stiliaus ir ne tik atliktų savo funkciją, bet ir papildytų kambario dizainą.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 480 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,