Mano Gargždai



Didžiulio ažiotažo sulaukęs Just. Marcinkevičiaus kūrybos vakaras atkeliauja į pajūrį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gedimino Trečioko nuotr. Gedimino Trečioko nuotr.

Rekordinį žiūrovų skaičių sostinėje pritraukęs Just. Marcinkevičiaus kūrybai atminti skirtas vakaras atkeliauja ir į pajūrį. Vienintelis, unikalus ir nepakartojamas kūrybos vakaras „Ašara Dievo aky...“ vyks birželio 20 d. 19 val. Palangos koncertų salėje.

 

Pajūrio gyventojams – išskirtinė dovana

Žiūrovų pageidavimu keliskart kartotas Vilniuje renginys kelia sparnus į Palangą taip pat pajūrio gyventojų kvietimu. Tikimasi tokio pat didžiulio antplūdžio kaip ir sostinėje.

Į kūrybos vakarus Vilniuje atvykdavo gyventojai iš visos Lietuvos – nuo Klaipėdos iki Zarasų kraštų. Tad pajūrio gyventojai sulaukė išskirtinės dovanos.

Vienintelio renginio Palangoje metu skambės visų pamėgtos ir žinomos „tautos sąžine“ vadinto poeto eilės. Jos ritmingai plauks iš aktorių, melodingai skris iš atlikėjų lūpų. Poeto eiles skaitys bei įdainuos žymiausi Lietuvos aktoriai ir atlikėjai.

 

Atvyksta visos Lietuvos žvaigždės

Aktorių gretose matysite Iloną Balsytę, Aureliją Tamulytę, Vladą Bagdoną, Virginiją Kochanskytę, Vytautą Rumšą (vyresnįjį), Vidą Petkevičių, Gediminą Storpirštį, Ainį Storpirštį.  Skambės tokių atlikėjų, kaip Gytis Paškevičius, Deivis, Deivydas Staponkus, Liudas Mikalauskas, Paulius Bagdanavičius, Rasa Juzukonytė, Martynas Kuliavas, Mindaugas Putna, Smiltė Užupytė bei kitų balsai ir melodijos.

Renginio dvasia taps vedėjas Giedrius Gustas. Jaukių ir širdį šildančių atsiminimų įpūs plokštelių įrašų studijos ilgametė redaktorė Zinaida Nutautaitė. 

Taip įvairiais balsais ir talentais savomis eilėmis ir šiltais atsiminimais prabils „tautos sąžine“ vadintas poetas.

 

Kai kurie žiūrovai į tą patį renginį eina po kelis kartus

Poeto atminimui skirtą renginį organizuoja „Vaidilos“ teatras. Idėja užgimė esant nuoširdžiam norui priminti genialaus poeto kūrybą ir dar kartą įsitikinti, kaip labai jis reikalingas žmonėms.

Pasak Ingos Kuliavienės, „Vaidilos“ teatro direktorės, tą paliudijo ir gausus žiūrovų aktyvumas – kai kurie jų į renginį atėjo ne po vieną sykį, atsivedė savo draugų, giminių. Salėje liejasi ašaros, emocijos, žmonės mintinai kartoja poeto eiles, ploja atsistoję ir prašo kartoti kūrinius.

Dalis už bilietus gautų lėšų jau paskirtos tam tikroms iniciatyvoms Vilniuje, Druskininkuose, Širvintose, siekiant įamžinti žymųjį poetą.

Bilietus į vienintelį ir unikalų kūrybos vakarą Palangoje įsigyti galima „Vaidilos“ teatro el. svetainėje: https://bilietai.vaidilosteatras.lt/event/47

Bilieto kaina – nuo 20 eurų.

Norintiems patirti šį unikalų renginį, vertėtų suskubti, kadangi didelė bilietų dalis jau išparduota.

 

Nuotraukų autorius  Gediminas Trečiokas.  

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 368 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,