Mano Gargždai



Stalo serviravimas: kokių nereikalingų atributų reikėtų atsisakyti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Teisingas stalo įrankių išdėstymas, estetinės detalės – staltiesė, padėkliukai, servetėlės – tikriausiai visa tai apie stalo serviravimą jau esate girdėję. Visgi norėdami sukurti jaukią ir estetišką atmosferą dienos pietums ar vakarienei, turėtumėte pagalvoti ne tik apie tai, ko reikia jūsų dengiamam stalui, bet ir kaip lengviau išlaikyti tvarką valgio metu. 

 

Kaip pasiekti lengvą ir estetišką stalo įvaizdį? 

Ar žinote, kokie stalo atributai yra visiškai nereikalingi?

 

Šakučių ir peilių rinkiniai

Nors dalyvaujant formalioje vakarienėje prie valgančiojo lėkštės įprasta matyti daugiau nei po vieną šakutę bei peilį, laikytis tokio įrankių išdėstymo nėra būtina – kartais kelios įrankių poros gali atrodyti netvarkingai, ypač tada, kai prie stalo valgo iki 8 žmonių. Šiandien restoranuose ir kitose maitinimo įstaigose yra priimtina naudoti vieną įrankių rinkinį, o prireikus jį pakeisti. Toks požiūris ne tik palengvina stalo serviravimą, bet ir sukuria kasdieniškesnę nuotaiką pietaujantiems.

 

Lėkštės ir stikliniai indai

Kartais iš anksto stalo serviravime panaudotos papildomos lėkštės ar kelios taurės vandeniui, vynui ir kitiems gėrimams sukuria netvarkingumo jausmą. Be to, papildomi indai kartais gali suklaidinti ir svečius, o kamgi tie papildomi stalo atributai, jei svečiai pasitenkins vienu valgiu ir gėrimu? Verčiau pasiūlykite savo svečiams vieną universalią taurę, kurią valgio metu galima panaudoti bet kuriam gėrimui.

 

Duonos lėkštė ar desertinė lėkštė: kaip serviruoti?

 Asociatyvi Pexels.com nuotr.

 

Kad neapkrautumėte stalo duonos lėkštėmis, o vėliau ir nešvariais sviesto peiliais, verčiau paruoškite užkandžių lėkštę, kuri nereikalaus papildomų įrankių. Palengvinti darbą sau ir svečiams taip pat galite pasirinkdami universalias pietų lėkštes, derančias prie jūsų stalo estetikos – štai švaros jausmui palaikyti rinkitės didesnes minimalistinio dizaino porcelianines lėkštes, kurios užtikrins, kad ant jūsų stalo nieko netrūksta. Siūlome pasižvalgyti el. parduotuvėje formadore, kurioje atrasite aukščiausios kokybės serviravimo indus už itin patrauklią kainą. Papildę savo indaują šia itin universalia ir elegantiška kolekcija, įsitikinsite, kad stalo serviravimas yra vienas malonumas!

Žinoma, jau po valgio, nurinkę pietų lėkštes, kiekvienam valgančiajam galite išdėlioti desertines lėkštes ir įrankius. Šie metodai ne tik sumažina netvarką, bet ir palengvina jūsų bei svečių valgymo patirtį.

 

Įmantrios stalo dekoracijos

Nors stalo dekoras – tai ne tik apie stalo indus ir įrankius, žinokite, kad persistengti su dekoratyviniais stalo elementais tikrai neverta. Valgomojo stalo centras gali suteikti stalui elegancijos ir žavesio, tačiau dažnu atveju dekorui pakanka šviežių gėlių kompozicijos ar žvakidės. Išvenkite nemalonių situacijų, kuomet įmantrios ir proporciškai per didelės dekoracijos gali trukdyti svečiams palaikyti pokalbį ir akių kontaktą ir rinkitės žemesnių dekoracijų kompozicijas.

Kaip ir daugelyje gyvenimo sričių – daugiau yra mažiau. Tad pašalinę nereikalingus atributus galite sukurti išties elegantiškesnę ir patrauklesnę pietų ar vakarienės patirtį sau ir svečiams. Laikykitės minimalistinio požiūrio į stalo serviravimą ir mėgaukitės geru maistu artimų žmonių kompanijoje.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 94 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,