Mano Gargždai



Orai savaitgalį: sinoptikų prognozės nedžiugina

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gelžinis MEDIA nuotr. Gelžinis MEDIA nuotr.

Penktadienio dieną mūsų šalies orus lems žemesnio slėgio laukas. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais džiugins saulės spinduliai.

 

Pradedant pietiniais, pietvakariniais rajonais į šalį plis trumpalaikio lietaus debesys, iki vakaro palis daugelyje rajonų. Iš aktyvesnių debesų kai kur pažaibuos ir pagriaudės. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, 5–10 m/s greičiu, per perkūniją gūsiai sieks iki 14 m/s. Temperatūra įdienojus pakils iki 17–22 laipsnių.

Šeštadienio naktį debesys sklaidysis nenoriai, didesnėje šalies dalyje trumpai palis. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, 4–9 m/s greičiu. Temperatūra pažemės iki 7–12, pajūryje 13–15 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną debesys nebus labai tankūs, dažnai švies saulė, bet retkarčiais užslinks ir tankesni debesys, vėl didesnėje šalies dalyje trumpai palis. Papūs stipresnis vakarų vėjas, 7–12 m/s greičiu. Popietę oras sušils iki 18–23 laipsnių.

Sekmadienį per mūsų šalį slinks šaltasis atmosferos frontas. Naktį pradedant vakariniais rajonais debesuotumas didės, į didesnę šalies dalį plis trumpi lietūs, bet daugiausia lis šalies vakaruose, o dieną bus nepastoviai debesuota, taip pat daug kur numatomi trumpi lietūs, bet šį kartą daugiausia lis šalies rytuose. Dieną kai kur sugriaudės perkūnija.

Naktį vėjas suksis iš pietų, pietryčių, pūs 6–11 m/s greičiu, rytą pajūryje sustiprės iki 14 m/s, o dieną vėjas vėl atsisuks iš pietvakarių, vakarų ir įsismarkaus iki 8–13 m/s, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Naktį temperatūra pažemės iki 9–14 laipsnių šilumos, o dieną didesnėje šalies dalyje dar sušils iki 19–24 laipsnių, bet vakariniuose rajonuose vietomis, dėl besiveržiančio vėsesnio oro, jau bus tik 16–18 laipsnių.

Pirmadienio naktį debesys sklaidysis, lietaus tikimybė bus maža, o dieną iš pietų priartės naujas ciklonas, vietomis, daugiausia pietrytiniuose rajonuose, palis. Vėjas nurims ir taps nestiprus, besikeičiančios krypties. Naktį temperatūra kris iki 6–11 laipsnių šilumos, tik Kuršių nerijoje laikysis 12–14 laipsnių šilumos, o dieną sušils iki 18–23 laipsnių.

Antradienį ciklonas nutols, todėl vyraus nepastoviai debesuoti orai, trumpai palis tik vietomis. Naktį pūs silpnesnis, dieną stipresnis vakarų vėjas. Naktį vės iki 7–12, pajūryje 13–15 laipsnių šilumos, dieną šils iki 18–23 laipsnių.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 93 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,