Mano Gargždai



Uostamiesčio viešosios tvarkos specialistai primena, kad kopose degintis nuogiems – nederamas elgesys

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Donato Vaičiulio nuotr. Donato Vaičiulio nuotr.

Uostamiesčio viešosios tvarkos specialistai primena, kad kopose degintis nuogiems – nederamas elgesys. Mėgautis saulės voniomis be maudymosi kostiumėlių ar glaudžių negalima, net jei kopos yra šalia oficialių moterų, vyrų ar nudistų paplūdimių. Oficiali paplūdimio riba apima teritoriją nuo jūros iki kopų pradžios, o kopos – jau tokia pati vieša vieta kaip ir visos kitos, kur degintis be rūbų nedera.

 

Vis dėlto, nemažai poilsiautojų, atvykusių į moterų, vyrų bei nudistų paplūdimius, nevengia degintis be rūbų ir šalia esančiose kopose. Greičiausiai dauguma tai daro ne piktybiškai, o dėl nežinojimo, todėl primenama apie taisykles. Pastaraisiais metais, kai per kopas nutiesti pasivaikščiojimo takai, pasitaiko ir konfliktinių situacijų – vieni piktinasi besideginančiais, o šie – pro šalį einančiais žmonėmis.

Deginimasis be rūbų viešose vietose, nepatenkančiose į paplūdimių ribas, tarp jų – ir kopose, laikytinas viešosios tvarkos pažeidimu. Už tokius pažeidimus Administracinių teisės nusižengimų kodekse numatyta bauda nuo 30 eurų iki 240 eurų.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai vykdo patikrinimus, kurių metu tikrina, kaip laikomasi Saugaus elgesio Klaipėdos miesto savivaldybės paviršinių vandens telkinių vandenyje taisyklių. Tokiu atveju, jei asmenys būtų nuogi (nedėvintys maudymosi kostiumų ar dėvintys tik jų dalį) bendruose paplūdimiuose, būtų fiksuojamas šių taisyklių pažeidimas ir taikoma bauda nuo 16 iki 140 eurų. Jei patikrinimų metu būtų užfiksuojama, jog nuogi asmenys yra ne paplūdimio zonoje, o kopose, būtų informuota policija.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 188 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,