Mano Gargždai



Girininkų bendruomenės nariai bendruomeniškumą stiprino svečiuodamiesi Panevėžyje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Girininkų bendruomenės nuotr. Girininkų bendruomenės nuotr.

Girininkų kaimo bendruomenė įgyvendindama projektą pagal „Nevyriausybinių ir bendruomeninių organizacijų bendruomeninės veiklos stiprinimo rėmimo“ programą, finansuojamą Klaipėdos rajono savivaldybės, lankėsi Panevėžyje. Siekiant stiprinti Girininkų kaimo gyventojų bendruomeniškumą, buvo suorganizuota pažintinė ekskursija po Panevėžio lankytinas vietas bei pasidalinta bendruomenės veiklų patirtis su Panevėžio rajono bendruomenėmis.

 

Bendros išvykos metu lankėmės Bistrampolio dvare, Panevėžio mieste, Istros aviacijos muziejuje. Aviacijos muziejuje stebėjome lėktuvų ekspoziciją po atviru dangumi, muziejaus viduje pamatėme aviacinę ekipuotę, elektroniką bei kitų įdomių eksponatų, išklausėme Lietuvos aviacijos istoriją. Susipažinome ne tik su gražiausiomis Aukštaitijos vietomis, bet ir geriau pažinome vieni kitus ir kartu smagiai leidome laiką su Panevėžio rajono bendruomenių sąjungos pirmininke Odeta Baltramiejūniene, Molainių bendruomenės atstovais edukacijos metu. Sužinojome apie bendruomenių vykdomas veiklas, įgyvendintus projektus.

Didelį įspūdį paliko apsilankymas Bernatonių bendruomenės namuose, kuriuose veikia „Savijautos gerinimo centras“. Vaišindamiesi arbata, sūriu su medumi, pasišnekučiavome apie bendruomenių veiklas, savanorystę bendruomenėse. Pirmininkė S. Jodinskienė papasakojo, kad „Savijautos gerinimo centre“ teikiamos ne tik sveikatinimo paslaugos. Bendruomenė savo sporto salę papildė naujais treniruokliais, įsigijo interaktyvų žaidimą „Smart fit“, skirtą aktyviai leisti laiką. Ateina šeimos, tėčiai su vaikais žaisti stalo tenisą, bilijardą. Čia vyksta užsiėmimai su treneriu jaunimui ir suaugusiesiems. Vykdoma įrangos ir namų ūkio priemonių nuomos paslauga asmeniniams renginiams ir šventėms.

Ši kelionė suteikė galimybę daugeliui Girininkų bendruomenės žmonių pakeliauti, pamatyti kaip gyvena kitos bendruomenės, kokiomis veiklomis jos užsiima, pasisemti ir pasidalinti projektine patirtimi, pasigrožėti viešųjų erdvių tvarkymu ir to krašto aplinka, pasidalinti džiaugsmais ir rūpesčiais bei ateityje būti aktyvesniais bendruomenės nariais įvairiose veiklose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 86 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,