Mano Gargždai



Klaipėdos rajono verslininkams – inovatyvus „Spiečius“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gelžinis MEDIA nuotr. Gelžinis MEDIA nuotr.

Vakar verslūs rajono gyventojai bei visi smalsuoliai buvo pakviesti į išskirtinės erdvės – Inovacijų agentūros bendradarbystės centro „Spiečius“ – atidarymą. Gargžduose įkurtas centras veiks ne tik kaip papildoma darbo erdvė smulkaus bei vidutinio verslo atstovams, čia bus teikiamos ir įvairios su verslu ir jo plėtra susijusios nemokamos paslaugos.

 

Jubiliejiniu 15–tu „Spiečiumi“, įkurtu Gargžduose džiaugėsi ir atidarymo šventėje dalyvavusi LR ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Tai – ypatingas „Spiečius“ dėl kelių priežasčių. Visų pirma, vakarų Lietuvoje, o ypač Klaipėdos regione jaučiame didžiulį poreikį tokiai, galbūt ir nedidelei, bet labai svarbiai pradedančio verslo infrastruktūrai. Prie viso to, Klaipėdos rajono savivaldybė bei čia esanti verslo bendruomenė rodė didžiulę iniciatyvą ir norą prisidėti prie projekto. Na, ir svarbiausia – čia yra ir dirba kūrybingi žmonės. Tokiems žmonėms reikalingos ne tik patalpos, stalai ir kėdės, kompiuteriai, bet ir bendraminčiai“, – teigė A. Armonaitė.

Anot, ministrės, „Spiečius“ suteiks galimybę naudotis tokiomis paslaugomis kaip individualios verslo konsultacijos, mentorystės, verslo akseleravimo bei diagnostikos programomis, dalyvauti E-komercijos dirbtuvėse, įvairiose verslo įgūdžių mokymuose ir renginiuose.

„Jaučiame jaudulį, nes ateiname į naują bendruomenę. Labai tikiu, kad kartu su Inovacijų agentūros ekspertais sugebėsime atrasti tuos receptus, kurie padės būtent Klaipėdos rajono verslams augti. Viliuosi, kad verslai čia bus kuriami galvojant ne tik apie vietinę rinką, bet ir platesniu, globaliu mastu“, – bendradarbystės centro atidarymo metu kalbėjo Inovacijų agentūros pažangos departamento direktorė Patricija Reut.

Išskirtiniu įvykiu džiaugėsi ir Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas: „Tai didžiulė šventė mūsų verslui, nes, kaip žinome, rajonas garsėja smulkių ir vidutinių įmonių skaičiumi. Mes ilgai siekėme, kad Klaipėdos rajone atsirastų „Spiečius“. Šiandien jau galime džiaugtis rezultatu. Ir iš tikrųjų – puikiai įrengtos patalpos, puikūs žmonės, kurie čia dirbs, ir manau, kad mūsų būsimi ir esami verslininkai turės labai geras sąlygas ateiti, bendrauti, bendradarbiauti, keistis kontaktais, ieškoti galimybių savo verslo pradžiai arba plėtrai.“

Atidarymo šventės metu svečiai turėjo galimybę pasiklausyti diskusijos „Verslas regionuose – iššūkiai ir galimybės“, sudalyvauti įtraukiančiose, interaktyviose pramogose ir žaidimuose, viktorinoje.

Be Gargždų, „Spiečiai“ veikia dar 14-oje miestų: Alytuje, Birštone, Kėdainiuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Plungėje, Rokiškyje, Šiauliuose, Tauragėje, Ukmergėje, Utenoje, Visagine, Kaune.

 

Nelžinis MEDIA, Klaipėdos rajono savivaldybės ir Inovacijų agentūros nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 132 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,