Mano Gargždai



Gargždus užliejo džiazo muzikos garsai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Edvardo Gelžinio nuotr. Edvardo Gelžinio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Gargždų parko amfiteatre surengtas įspūdingas „SHAPE International Band/NATO Jazz Orchestra“ pasirodymas. Garsiausiuose pasaulio festivaliuose ir scenose pasirodančius muzikantus apšildė garsus lenkų džiazo smuikininkas Tomasz Chyla, o su NATO džiazo orkestru pasirodė ir gargždiškė Emilija Bučinskaitė bei Gargždų muzikos mokyklos auklėtinis Faustas Razutis.

 

NATO džiazo orkestras šiemet atvyko į jau XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalį, kur šiandien surengs savo pasirodymą, o dieną prieš tai savo programa pradžiugino ir Gargždus.

Prieš keturis dešimtmečius įsteigtas NATO džiazo orkestras jau yra užsitarnavęs savo vardą. Jis koncertuoja garsiausiose pasaulio festivaliuose ir scenose, o jo pasiklausyti susirenka tūkstančiai žmonių. Oficialiu NATO muzikiniu atstovu choras tapo 1985-ais, o į jį atrenkami geriausi muzikantai iš NATO aljanso karinių grupių.

Programą atliko net 18 tarptautinių profesionalių karo muzikantų, vadovaujamų dirigento, vyriausiojo karininko Fouro Jameso Bettencourto iš Amerikos. Jie atliko klasikines amerikiečių bigbendo džiazo aranžuotes iš Glenno Millerio, Duke’o Ellingtono, Count Basie bei vokalo aranžuotes iš tokių atlikėjų kaip Frank Sinatra ir Johnny Hallyday.

 

Renginio akimirkos Edvardo Gelžinio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 94 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,