Mano Gargždai



Šimtmečio Dainų šventė skambės per LRT – laukia dešimtys transliacijų ir laidų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dainų šventė. J. Stacevičiaus LRT nuotr. Dainų šventė. J. Stacevičiaus LRT nuotr.

Birželio 29-ąją Lietuva pradės švęsti jubiliejinę Lietuvos dainų šventę „Kad giria žaliuotų“ – laukia dainų, šokių ir tradicijų kupina savaitė. Jos metu LRT eteryje lauks ne tik renginių transliacijos, bet ir specialios „Šimtmečio studijos“ transliacijos.

 

„Dainų šventė yra mūsų identiteto dalis – jau šimtmetį bendra veikla telkia ir vienija lietuvius. LRT kviečia visus Lietuvos dainų šventę švęsti kartu ten, kur bebūtumėte – renginių transliacijas bus galima stebėti iš viso pasaulio, todėl jungtis bei vienytis dainose ir šokiuose kviečiame ir pasaulio lietuvius.

Kaip pagrindinė informacinė rėmėja ir bendrakūrėja LRT dainų šventės metu žiūrovams, klausytojams ir skaitytojams padės pasijusti kaip pačiame šventės sūkuryje – laukia renginių transliacijos bei kasdienės laidos, skirtos apžvelgti jau šimtmetį mūsų šalį džiuginančią šventę“, – teigia LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Jungtis prie Dainų šventės patogiausiu būdu birželio 29–liepos 6 dienomis kvies visos LRT platformos – televizijos ir radijo kanalai bei portalas LRT.lt, kurie ne tik transliuos renginius, bet ir rengs specialias laidas.

Jau pirmąją šventės dieną transliacijas pradės „Šimtmečio studija“, kurios transliacijas bus galima stebėti LRT TELEVIZIJOS eteryje ir portale LRT.lt. Studijoje lauks pokalbiai apie renginį bei jo tradicijas su kviestiniais svečiais, pasijungimai į vykstančius renginius, reportažai su archyviniais kadrais bei muzikiniai pasirodymai. Birželio 29 d. studija savo darbą pradės su įžanga į jubiliejinę Dainų dieną Kaune, kurios pradžia – 18 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt.

Kitomis Dainų šventės dienomis transliacijos iš „Šimtmečio studijos“ bus rodomos kasdien nuo 17 val. ir 19.30 val. Popietės laidas ves visų LRT informacinių kanalų vedėjai – Beata Nicholson, Andrius Giržadas, Guoda Pečiulytė, Jonas Deveikis, Aistė Diržiūtė, Marius Eidukonis, Gerūta Griniūtė, Indrė Kaminskaitė ir Justas Buivydas, vakarines – Edvardas Kubilius ir Eglė Daugėlaitė.

Taip pat šeštadienį 15.45 val. LRT TELEVIZIJOS eteryje bus pristatyta Aušros Narvydaitės-Jočienės  dokumentinė juosta „Kad giria žaliuotų. Dainų šventei – 100”. Filme atskleidžiama, kaip atsirado ir keitėsi jau šimtmetį trunkanti tradicija, ką jos metu išgyvena dalyviai bei kūrėjai.

 

Stebėti ir klausyti Dainų šventės renginius bus galima tiesiogiai:

Birželio 29 d. 18 val. jubiliejinė dainų diena Kaune „Miškais kalnai žaliuoja“ skambės LRT TELEVIZIJOS, LRT RADIJO, LRT KLASIKOS ir portalo LRT.lt eteryje.

 

Birželio 30 d. 12 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt bus transliuojamas Dainų šventės vėliavos pakėlimas. 13.05 val. tiesiogiai iš Vilniaus rotušės aikštėje vyksiančios Pasaulio lietuvių ir Lietuvos tautinių bendrijų dienos „Aš esu Lietuva. Sujunkime Lietuvą“ specialią laidą „Lietuvos diena“ , kurią ves Ignas Andriukevičius, transliuos LRT RADIJAS.

21 val. lauks „Šimtmečio vakaro“ transliacija iš Vilniaus Katedros aikštės – ją bus galima stebėti per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt, o klausytis – per LRT RADIJĄ.

 

Liepos 2 d. 18 val. kanklių koncertas „Skambėkite, kanklės“ iš šv. Jonų bažnyčios Vilniuje bus transliuojamas per LRT PLIUS.

20 val. folkloro dienos koncertas „Rasi rasoj rasi“ skambės per LRT TELEVIZIJĄ, LRT RADIJĄ ir portale LRT.lt.

 

Liepos 3 d. 13.05 LRT RADIJAS transliuos specialią „Lietuvos dieną“ iš Kalnų parko prieigose esančių Istorijų namų muziejaus kiemelio. Laidą ves Ignas Andriukevičius. Čia įsikūrusioje kilnojamojoje radijo studijoje specialią laidą „Pakeliui su Klasika“ transliuos ir LRT KLASIKA.

22 val. ansamblių vakaras „Gyvybės medis“ tiesiogiai iš Kalnų parko estrados bus transliuojamas per LRT TELEVIZIJĄ, LRT RADIJĄ, LRT KLASIKĄ ir portale LRT.lt.

 

Liepos 4 d. 18 val. vokalinių ansamblių koncertas „Žeme, kas tu esi?“ skambės per LRT PLIUS ir portale LRT.lt.

20 val. pučiamųjų instrumentų orkestro koncertas „Vario audra“ bus transliuojamas LRT TELEVIZIJOS, LRT RADIJO, LRT KLASIKOS ir portalo LRT.lt žiūrovams ir klausytojams.

 

Liepos 5 d. Nuo 16 iki 18 val. sostinės Vingio parke įsikurs ir iš čia specialią laidą „Pakeliui su Klasika“ transliuos LRT KLASIKA. Čia rengiamus pokalbius nuo 17.05 val. išgirs ir LRT RADIJO klausytojai.

21 val. šokių diena „Amžių tiltais“ iš Lietuvos futbolo federacijos stadiono Vilniuje bus transliuojama per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt.

 

Liepos 6-ąją, finalinę Dainų šventės dieną, nuo 16 val. „Šimtmečio studija“ transliuos iš eisenos nuo Vilniaus Katedros aikštės į Vingio parką.

21.05 val., iškart po tradiciškai Valstybės dieną giedamos „Tautiškos giesmės“, bus transliuojamas finalinis Dainų dienos renginys „Kad giria žaliuotų“ – jį išgirsti ir pamatyti galės LRT TELEVIZIJOS, LRT RADIJO, LRT KLASIKOS ir portalo LRT.lt žiūrovai ir klausytojai.

Švęsdama Dainų šventės jubiliejų, LRT KLASIKA visą savaitę (liepos 1–5 dienomis) „Savaitės kompozitoriaus“ programą, transliuojamą 10.05 val., skirs šiai progai ir prisimins penkis kompozitorius, kurių muzika skambėjo ir pirmoje dainų šventėje 1924 metais – Juozą Naujalį, Česlovą Sasnauską, Juozą Žilevičių, Stasį Šimkų ir Mikalojų Konstantiną Čiurlionį.

Visas Dainų šventės naujienas, straipsnius bei transliacijų įrašus rasite specialiame portalo LRT.lt polapyje, adresu lrt.lt/tema/dainu-sventei-100.

Nepraleiskite jubiliejinės Lietuvos dainų šventės renginių transliacijų ir specialių laidų per LRT – dainuojančią ir šokančią šalį stebėkite tiesiogiai kur bebūtumėte.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 161 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,