Mano Gargždai



Siūloma mažinti renkamų asmens duomenų kiekį, gyventojams priduodant atliekas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LR Aplinkos ministerijos nuotr. LR Aplinkos ministerijos nuotr.

Aplinkos ministerija teikia derinti Atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos ir ataskaitų teikimo taisyklių pakeitimus, kuriais siūloma sudaryti sąlygas sumažinti atliekų tvarkytojų renkamų asmens duomenų kiekį didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse (DGASA), kai gyventojai atiduoda  atliekas.

 

Savivaldybėms planuojama suteikti teisę jų tvirtinamose atliekų tvarkymo taisyklėse, atsižvelgiant į poreikius, pačioms nusistatyti, kokie duomenys apie gyventojus ir surenkamas atliekas būtini siekiant užtikrinti efektyvų gyventojų aptarnavimą DGASA ir tinkamą surenkamų atliekų apskaitos vykdymą.

Taip pat siūloma nustatyti galimybę Aplinkos apsaugos departamentui ir kitoms ūkio subjektų veiklos priežiūrą atliekančioms institucijoms susipažinti su DGASA atliekų tvarkymo apskaitos žurnalais, pagal kuriuos į Gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinę sistemą (GPAIS) suvedami suminiai tvarkomų atliekų duomenys.

Dabar minėtos institucijos neturi teisinio pagrindo susipažinti su DGASA atliekų tvarkymo apskaitos žurnalais, todėl joms sudėtinga užtikrinti efektyvią atliekų, už kurių tvarkymą išrašomi įrodantys dokumentai, kontrolę.

Šie pakeitimai numatyti įvertinus praktinį minėtomis taisyklėmis nustatomų reikalavimų DGASA vykdomai iš gyventojų priimamų atliekų apskaitai taikymą ir su tuo susijusias problemas.

Reikalavimų dėl asmens duomenų rinkimo apimties sumažinimas ir diversifikavimas leistų be papildomų kaštų ir naujo įgyvendinimo mechanizmo kūrimo sutrumpinti gyventojų aptarnavimo DGASA laiką, skatintų gyventojus naudotis sukurta komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūra.

Projekte siūlomos nuostatos užtikrintų sklandesnį šiuo metu veikiančio Atliekų apskaitos taisyklių ir Sutvarkymą įrodančių dokumentų išrašymo tvarkos aprašo reikalavimų kontrolės mechanizmo veikimą.

Pastabas ir pasiūlymus Atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos ir ataskaitų teikimo taisyklių pakeitimams galima teikti Teisės aktų informacinėje sistemoje (TAIS) iki liepos 22 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 253 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,