Mano Gargždai



Darbuotojų įgūdžiams tobulinti – daugiau nei 8 mln. eurų ES investicijų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepik.com nuotr. Asociatyvi Freepik.com nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skyrė daugiau kaip 8,2 mln. eurų 174-iems Europos Sąjungos (ES) investicijų projektams, kuriais pasinaudojusios Lietuvos įmonės galės ugdyti ir tobulinti ypač reikalingus savo darbuotojų įgūdžius.

 

„Jau dabar turime investuoti į žmones, kad būtume konkurencingi šiandien ir ateityje. Todėl skirdami finansavimą labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių darbuotojams, tikimės greitesnio jų tobulėjimo ir progreso prisitaikant prie dabarties pokyčių. Tam rengsime įvairius mokymus darbuotojų kvalifikacijai kelti ir darbuotojams perkvalifikuoti, ypatingą dėmesį skirsime skaitmeninimo įgūdžiams. Taip apmokysime apie 6 tūkst. darbuotojų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Darbuotojų įgūdžiai bus ugdomi pagal sumaniosios specializacijos prioritetus. Didžiojoje dalyje projektų dalyvausiantys darbuotojai ugdys informacinių ir ryšių technologijų, ypač kibernetinio saugumo, įgūdžius.

„Matydami išaugusį poreikį, 720 tūkst. eurų padidinome šios priemonės kvietime numatytą sumą, kad visi teigiamai įvertinti projektai gautų finansavimą. Taip dar labiau skatinsime būtinus pokyčius, susijusius su skaitmeninimu, darbo robotizavimu ar tvarių darbo vietų paklausa. Be to, sudarysime galimybę įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams tobulinti kvalifikaciją, kad ji atitiktų rinkos poreikius“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Didžioji dalis projektų bus įgyvendinta Vilniaus ir Kauno apskrityse. Pagal veiklos sritis įgūdžius daugiausia tobulins metalo gaminių ir baldų gamybos, kompiuterių programavimo ir konsultacinės veiklos, maisto produktų gamybos, spausdinimo sektoriaus darbuotojai.

Pagal veiklos pobūdį darbuotojų įgūdžiai bus tobulinami ir kitose srityse: produktų ir koncepcijų vystymo, gaminio gyvavimo ciklo, inžinerinio ir informacinio modeliavimo, produkto gyvavimo ciklo vadybos, informacinių sistemų diegimo, duomenų, analitikos ir duomenų bazių, išteklių ir atliekų valdymo, informacinių technologijų sistemų kūrimo bei dirbtinio intelekto ciklų, medžiagų apdirbimo ir gamybos staklėmis srityse.

Pagal šią priemonę buvo gautos 354 paraiškos, kuriomis buvo prašoma beveik 18 mln. eurų finansavimo.

Pagal priemonę „Įgūdžiai MVĮ“ Sostinės regione planuota paskirstyti iki 2,5 mln. eurų, o Vidurio ir vakarų Lietuvos regione – iki 5 mln. eurų.

Priemonė „Įgūdžiai MVĮ“ finansuojama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 725 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,