Mano Gargždai



Kamino įdėklas – gali padėti išvengti gaisro: konsultuoja meistras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Saugūs namai – pirmiausia yra tokie namai, kuriuose yra tinkamai suprojektuota bei įdiegta šildymo sistema. O jos saugumui svarbios smulkmenos, kurios garantuoja, kad veikimo metu nekils jokių pavojų.

 

Viena tokių vadinamų smulkmenų yra kaminams skirti įdėklai. Kamino įdėklas yra puiki priemonė, kuri gali padėti apsaugoti jūsų namus nuo gaisro ir pagerinti kaminų veikimą. Įdėklas montuojamas į esamą kaminą taip sustiprinant jo sieneles ir užkertant kelią dūmų pralaidumui. Plačiau apie juos pasakoja įdėklais prekiaujantis Jokūbas.

 

4 esminiai privalumai

Kaminų įdėklų montavimas – ženkliai pagerina žmonių gyvenimo kokybę, suteikia jai daugiau saugumo.

„Pirmiausia, kamino įdėklas sukuria lygų paviršių ant kurio mažiau kaupiasi suodžiai ir degimo likučiai. Tai sumažina gaisro pavojų, nes suodžiai gali užsidegti ir sukelti kamino gaisrą. Taip pat dėl lygaus paviršiaus ir sumažėjusio suodžių kiekio – kamino įdėklas pagerina kamino trauką. Tai reiškia, kad dūmai ir degimo produktai greičiau pašalinami iš jūsų namų, tad sumažinama apsinuodijimo dūmais rizika“, – nurodo Jokūbas.

Jis tikslina, kad dar du svarbūs tokio įdėklo privalumai yra apsauga nuo plyšių kamine bei ilgesnis jo tarnavimo laiko tarpas. Laikui bėgant – kaminų mūrinės sienos gali suskilti ir įtrūkti. Tai gali sukelti dūmų pralaidumą ir padidinti gaisro pavojų. Kamino įdėklas apsaugo nuo plyšių ir įtrūkimų susidarymo, taip užtikrindamas kaminų vientisumą ir saugumą. Galiausiai, kamino įdėklas apsaugo kaminų sienas nuo korozijos, erozijos ir kitų aplinkos poveikių. Taigi, padeda prailginti kaminų tarnavimo laiką ir sumažinti remonto išlaidas.

„Kamino įdėklas taip pat gali pagerinti kaminų efektyvumą, sumažinti šildymo išlaidas, pagerinti oro kokybę jūsų namuose bei sumažinti suodžių kiekį, patenkantį į aplinką“, – nurodo Jokūbas.

 

Kaip sumažinti gaisro riziką?

Žinoma, gaisrus sukelia ne tik netinkamai parinkti arba įmontuoti kaminų įdėklai bei ir nebuvimas, tačiau daugelis kitų veiksnių, kurie prisideda prie didesnės rizikos. Tikslas turi būti juos visiškai pašalinti. Kitu atveju – niekada negalite būti ramus dėl kūrenimo.

Nors netinkamai įrengta, eksploatuojama ar neprižiūrima šildymo sistema gali padidinti gaisro riziką, tai nėra vienintelė gaisro priežastis.

Jokūbas tikslina, kad netinkamai įrengta ar eksploatuojama elektros instaliacija gali sukelti trumpąjį jungimą ar perkrovas, o tai gali sukelti gaisrą. „Taip pat, žinoma, įtaką daro ir netinkamas elgesys su ugnimi. Ne tik pečius kelią riziką, tačiau ir žvakės bei rūkymas patalpose. Degūs skysčiai, tokie kaip benzinas, lakas ar skiedikliai – turi būti saugomi tinkamose talpyklose ir atokiau nuo ugnies šaltinių. Niekada negalite būti tikras – kada jie užsidegs. Aišku, poveikį turi ir netinkamai sutvarkyta aplinka. Didelis šiukšlių, dulkių ar kitų degių medžiagų kiekis gali tapti degiuoju substratu gaisrui“, – grėsmes įvardija specialistas.

Elektriniai prietaisai, tokie kaip skalbyklės, džiovyklos ar orkaitės – turi būti reguliariai tikrinami ir prižiūrimi, kad būtų išvengta gedimų, kurie ir gali būti gaisro priežastis. O gaisro signalizacija, kuri pagal įstatymus turi būti kiekvienuose namuose, yra gyvybiškai svarbi priemonė, padedanti anksti aptikti gaisrą ir suteikti laiko evakuotis.

 

Svarbiausia yra saugumas

Kamino įdėklas – tai investicija į jūsų namų saugumą ir komfortą. Jei svarstote apie kamino įrengimą – rekomenduojama pasikonsultuoti su kvalifikuotu specialistu, kuris įvertins jūsų poreikius ir padės pasirinkti tinkamiausią sprendimą.

Tinkamai suprojektuota šildymo sistema yra tokia, kuri efektyviai ir ekonomiškai šildo jūsų namus. Taip užtikrinama komfortiška temperatūra visose patalpose. Visgi, svarbiau nei patogumas – prioritetas turi būti saugumas, kuris garantuoja, kad nereikės su baime laukti žiemos sezono.

„Kamino įdėklas sukuria barjerą tarp ugnies kamine ir degių medžiagų, kurios yra aplink kaminą. Tai padeda užkirsti kelią ugnies plitimui į jūsų namus ir sumažina gaisro pavojų. Taip pat jis turi lygų paviršių, kurį lengviau valyti nei plytų ar betono kaminą. Reguliarus kamino valymas padeda pašalinti suodžius ir kitas šiukšles, kurios gali užblokuoti kaminą ir sukelti gaisro pavojų“, – pataria specialistas.

Rekomenduojama kaminą valyti bent kartą per metus. O gal ir dažniau, jei naudojate krosnį ar kitą sudėtingesnę sistemą. Valymas padeda pašalinti suodžius ir kitas šiukšles, kurios gali užblokuoti kaminą ir būtent taip sukelti gaisro pavojų. Prieš kiekvieną šildymo sezoną ir po jo apžiūrėkite kaminą – ar nėra įtrūkimų, plyšių ar kitų pažeidimų. Pažeistas kaminas gali sukelti gaisro pavojų ir turi būti pataisytas arba pakeistas kvalifikuoto specialisto.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 906 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,