Mano Gargždai



Geriausios dovanos verslo partneriams pagal progą: kaip nepasiklysti? Pataria specialistas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Renkantis verslo dovanas partneriams reikia įvertinti labai daug niuansų. Viena iš jų yra dovanos parinkimas pagal progą. Etiketo specialistai teigia, kad ne veltui yra įvairios rašytos ir nerašytos taisyklės. Jų laikytis yra būtina, kadangi tik tokiu atveju įteikiama dovana ne tik atrodys solidžiai, tačiau ir bus tinkamai įvertinta.

 

Apie tai, kokios verslo dovanos su logotipu tinka partneriams, pasakoja jomis prekiaujantis Ignas. Jis teigia, kad tinkamai parinkta verslo dovana gali labai ženkliai pagerinti partnerių santykius.

 

Renkamės tinkamą dovaną

Renkantis dovaną verslo partneriams pagal progą – būtina atsižvelgti į keletą aspektų. Juos detaliai aptaria Ignas. „Pirmiausia turi būti vertinamas dovanos įteikimo progos pobūdis. Ar tai oficiali šventė, tokia kaip Kalėdos ar jubiliejus, ar neoficialesnis susitikimas? Geriausia yra sau užduoti bent jau kelis klausimus, kadangi pagal tai bus kur kas paprasčiau rasti ir tinkamą dovaną. Taip pat turi būti vertinami ir asmens, kuriam bus skirta dovana, interesai. Kokie jo/jos pomėgiai ir laisvalaikio užsiėmimai? Ne ką mažiau reikia skirti dėmesio ir jūsų bei verslo partnerio santykiams. Koks jūsų santykių su partneriu lygis? Ar tai formalūs ar neformalūs santykiai? Normalu, kad kai bendrystė trunka kur kas ilgiau – dažniausiai galima įteikti ir kur kas asmeniškesnes dovanas. Galiausiai, paieškos bus greitesnės, jeigu tiksliai žinosite savo biudžeto galimybes. Kiek galite skirti dovanai? Šis klausimas dažniausiai labai konkretina paieškas“.

Atsižvelgdami į šiuos veiksnius – galite rasti tinkamą dovaną, kuri parodys jūsų dėkingumą ir sustiprins jūsų ryšį su partneriu. Dovana – tikrai nėra smulkmena. Ji gali garantuoti, jog pavyks sėkmingai ne tik kurti, tačiau ir ilgus metus išlaikyti ryšį.

 

Dovanų idėjos pagal progą: patarimai

Renkantis dovanas pagal progą – reikia būtinai laikytis etiketo taisyklių, kadangi jos skirtos ne tik greitesniam konkretaus daikto radimui, tačiau ir solidumui, profesionalumui, kurio turėtų siekti kiekvienas verslas.

Kalėdoms tinkamos dovanos dažniausiai yra tradicinės. Tobulas pasirinkimas yra kalėdiniai papuošalai, maisto dovanos ar gėrimai. Taip pat klasika yra dovanų krepšelis su įvairiomis gėrybėmis, dovanų čekis į parduotuvę, kurioje partneris mėgsta apsipirkti arba kiek rečiau pasirenkamas, tačiau neblogas variantas, yra auka labdaros organizacijai, kurią verslo partneris palaiko.

Jeigu norite būti smulkmeniškas – įteikite dovaną ir Naujųjų metų proga. Tinka dovana, kuri simbolizuoja sėkmę ir klestėjimą, tokia kaip augalas, laimės moneta ar dovanų čekis į parduotuvę parduodančią verslo reikmenis, kanceliarines prekes. Asmeninis laiškas ar atvirukas su palinkėjimais naujiems metams arba dovana, susijusi su partnerio pomėgiais, pavyzdžiui, knyga, filmas ar bilietai į renginį – asmeninė, tačiau labai pasiteisinanti opcija. Tačiau kai verslo partnerio santykiai yra glaudūs – tai yra maža smulkmena, kuri gali padėti juos padaryti dar asmeniškesnius.

Jeigu žinote, kada yra verslo partnerio gimtadienis – būtinai jam įteikite tinkamą dovaną. Tam geriausiai tinka asmeninė dovana, tokia kaip graviruota dovanėlė, papuošalai ar rankų darbo dovana arba dovanų čekis į mėgstamą restoraną ar SPA centrą. Patirtinė dovana, tokia kaip bilietai į koncertą ar sporto renginį arba dovana, susijusi su partnerio profesija ar pomėgiais – irgi asmeninė, tačiau labai pasiteisinanti. Jubiliejaus proga dažniausiai tinka prabangi dovana, tokia kaip brangus laikrodis, rašiklis ar papuošalai. Jie gali būti graviruoti. Arba asmeninė dovana, kuri įamžins progą, tokia kaip nuotrauka rėmelyje ar graviruota dovanėlė. Dovana, kuri atspindi partnerio pasiekimus ir indėlį į įmonę – tam tikra prasme yra ir padėka, tad tikrai – tobulas pasirinkimas.

 

Ar verslo dovanos – tik partneriams?

Dovana, simbolizuojanti sėkmę ir klestėjimą, tokia kaip šampanas, augalas ar dovanų čekis į parduotuvę, parduodančią verslo reikmenis – tinka ne tik verslo partneriams, tačiau ir darbuotojams. Juos taip pat reikia motyvuoti, o mažos smulkmenos dažniausiai pakelia nuotaiką bei paskatina siekti tikslo.

Dovana, kuri primins apie jus ir jūsų bendradarbiavimą, tokia kaip nuotrauka rėmelyje, graviruota dovanėlė ar dovanų čekis į knygyną – gali būti irgi įteikiama ne tik verslo partneriui, tačiau ir darbuotojui. Žinoma, pinigai taip pat motyvuoja, tačiau greta jų maža dovanėlė tampa jaukiu, gražiu gestu, kuri turi padaryti kiekviena profesionalia save laikanti įmonė.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 172 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,