Mano Gargždai



Istorinis įvykis: griaunamas Gargždų pašto pastatas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Edvardo Gelžinio nuotr. Edvardo Gelžinio nuotr.

Dar praėjusių metų pavasarį, Lietuvos paštui pranešus apie planus persikelti į kitą vietą Gargžduose, vėl atgimė diskusijos dėl pašto pastato nugriovimo. Tuomet Klaipėdos rajono savivaldybė klausė gyventojų, ar šie pritartų, kad Savivaldybė išpirktų paštui priklausantį pastatą ir jį nugriautų, taip atverdama Rinkos aikštę.

 

Už pastato nugriovimą apklausoje pasisakė didžioji dalis apklausoje dalyvavusių gyventojų. Iš viso savo nuomonę tada pareiškė 680 apklausos dalyvių. Didžioji dalis – 569 respondentai – pritarė minčiai, kad Savivaldybė turėtų išpirkti paštui priklausantį pastatą Gargžduose ir jį nugriauti.

Praėjusį spalį Klaipėdos rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą pašto pastatą nupirkti už 274 tūkst. eurų, o praėjusį rugpjūtį pastatas buvo aptvertas tvora, pradėti pasiruošimo darbai griovimui.

Nugriovus paštą, Savivaldybė turės neeilinę galimybę atkurti istorinę Rinkos aikštę, kurioje bus atverta erdvė į vertingiausią vietovės elementą – Gargždų katalikų bažnyčios kompleksą. Kartu bus sprendžiamas ir chaotiškas automobilių stovėjimo klausimas. Dalis aikštės planuojama skirti automobilių statymui, kitoje dalyje – atkurti istorinės miesto aikštės fragmentą ir čia vėl organizuoti svarbius kultūrinius, visuomeninius renginius.

Ketvirtadienio rytą senojo Gargždų pašto pastato griovimo darbai buvo pradėti.

 

Dalinamės šio istorinio įvykio akimirkomis, kurias užfiksavo fotografas Edvardas Gelžinis:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 511 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,