Mano Gargždai



Ir vaikams, ir suaugusiems: Klaipėdos jaunimo teatras savaitgalį pradeda tuzino sezoną ir kviečia į spektaklius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Akimirkos iš spektaklių „Būti Alisa“, „OPA! Operacija: perdirbtas aš“. Mato Mačiulskio ir Eglės Sabaliauskaitės nuotr. Akimirkos iš spektaklių „Būti Alisa“, „OPA! Operacija: perdirbtas aš“. Mato Mačiulskio ir Eglės Sabaliauskaitės nuotr.

Energingas, žiūrovus stebinantis ir visą emocijų spektrą savo spektakliuose siūlantis Klaipėdos jaunimo teatras (KJT) šį savaitgalį pradeda 12-ąjį sezoną. Šeštadienį į teatro tuzino sezono pradžią kviečia vienas naujausių KJT spektaklių „Būti Alisa“, o sekmadienį – mažųjų auditorijai skirtas, scenoje jau įsitvirtinęs spektaklis „OPA!“.

 

Rugsėjo 14 dieną, šeštadienį, Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A) susirinkę žiūrovai galės pamatyti praėjusio KJT sezono premjerą – spektaklį „Būti Alisa“. Jo režisierius – Prancūzijos teatro profesionalas Didier Girauldon, praėjusiais metais rezidavęs Klaipėdoje ir čia kūręs su KJT trupe.

„Būti Alisa“ – drama pagal kultinio Lewis Carroll kūrinio „Alisa Stebuklų šalyje“ motyvus. Balansuojant ant ribos tarp tikrovės ir vaizduotės, spektaklio žiūrovai turės galimybę išvysti naują fantastiško Alisos sapno pasaulio formą.

„Kiekviena scena ir personažas, kiekvienas scenoje ištartas žodis atveria duris į paslapčių ir magijos pasaulį. Džiaugsmingame chaose, judančioje įdomybių skrynelėje, aktoriai, tarsi menininkai dirbtuvėse, priims sapnų persmelktos Alisos visatos iššūkius ir nuolatines metamorfozes“, – apie spektaklį pasakoja režisierius D. Girauldon.

Rugsėjo 15 dieną, sekmadienį, KJT kolektyvas į teatrą kviečia sugrįžti ir mažiausius žiūrovus – Kultūros fabriko scenoje ir vėl pasirodys žavingi vaikams skirto spektaklio „OPA! Operacija: perdirbtas aš“ personažai.

Edukaciniame spektaklyje apie ekologiją vaikus pasitinkantys herojai yra penkios niekam nebereikalingos šiukšlės – Baterija, Maišelis, Žurnalas, Stiklainis ir Citrina. Visi jie išmesti – kas šiukšlyne, kas prie upės, kas miške, tačiau šiukšlės jaučia, kad jų gyvenimas dar turi tęsinį. Naivios, tačiau ryžtingos šiukšlės leidžiasi ieškoti savo lemties – nežinia, ar joms pavyks rasti tai, ko kiekviena ieško, kokius išbandymus visoms teks patirti ir kas laukia jų kelio pabaigoje. Spektaklis rekomenduojamas vaikams iki 10 metų.

Dvyliktą sezoną pradėjusi KJT komanda Lietuvos teatrų padangėje išsiskiria kaip itin glaudžiai dirbanti, produktyvi, su skirtingais režisieriais bendradarbiaujanti aktorių trupė. Per tuziną veiklos metų KJT spektakliai ne kartą apdovanoti įvairiuose Lietuvos teatrų festivaliuose, o aktoriai pastebėti tiek teatre, tiek ir kino ekrane. Naujausiame KJT sezone didelis dėmesys bus skirtas ką tik pristatytiems teatro repertuaro spektakliams.

Daugiau informacijos ir KJT repertuaras: www.kjt.lt

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 214 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,