Mano Gargždai



Profesinės šventės proga apdovanoti rajono socialinės srities darbuotojai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Apdovanojimus pelniusios nominantės L. Mazalienė ir S. Beržinienė. E. Gelžinio nuotr. Apdovanojimus pelniusios nominantės L. Mazalienė ir S. Beržinienė. E. Gelžinio nuotr.

 

Vakar Socialinių darbuotojų dienos išvakarėse Gargždų „Minijos“ kino teatro salėje iškilmingai pagerbti šios profesijos atstovai. Renginio metu buvo išrinkti ir apdovanoti metų socialinis partneris, kuriuo tapo verslininkė Loreta Mazaliene, bei metų socialinis darbuotojas – Sandra Beržinienė.     

 

Sveikino rajono valdžia     

Renginio metu susirinkusiuosius pasveikino Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas. Rajono vadovas pažymėjo, kad dėmesys žmonėms, kuriems reikalingas rūpestis ir parama, kasmet tik didėja.     

Daugeliui žmonių vis dažniau tenka susidurti su situacijomis, kadamums patiems arba mūsų šeimoms, prireikia paramos. Džiaugiuosi, kad tiek Savivaldybės administracijoje, tiek Tarybojenebūna didelių ginčų ir debatų, kadakalba pasisuka apie investavimą į socialinę gerovę. Bet labiausiai dėkoju tiems žmonėms, kurie kiekvieną dieną dirba šį atsakingą darbą. Tai yra neeilinės sielos, neeilinio emocinio stiprumo žmonėsŠiandien be jūsų jau neįsivaizduojame savo pilnavertiško gyvenimo“, – sakė B. Markauskas.     

Renginio metu meras Savivaldybės administracijos direktoriui Sigitui Karbauskui įteikė padėkos raštą už dalyvavimą dar vasaros pradžioje vykusiame Lietuvos globojančių šeimų festivalyje „Vaikai yra vaikai“. Savo ruožtu S. Karbauskas šį raštą perdavė, jo nuomone labiau jo nusipelniusiai, Gargždų socialinių paslaugų centro direktorei Viktorijai Lygnugarienei.     

Į apdovanojimų iškilmes susirinkusiuosius pasveikinti atvyko ir vicemeras Vytautas Butkus.      

Kuruoju socialinę sritį, tad per pusantrų metų tikrai ne vieną iš jūsų sutinku įstaigų koridoriuose, įvairiuose posėdžiuose. Šiemet, rinkdami apdovanojimo vertą socialinį partnerį, bei metų socialinį darbuotoją, daug diskutavome ir net kelis kartus perbalsavome. Buvo pasiūlyta labai daug stiprių savo srities profesionalų, – kalbėjo V. Butkus. – Dėkoju jums už jėgas, skiriamą laiką ne vien tik darbo metu, nes žmonės, su kuriais dirbate, galiausiai tampa ir jums artimi. Tik dėl tokių žmonių kaip jūs ir gyvuojame.“     

Turite labai didelę širdį, kuri atvira visiems. Pasirinkote sudėtingą, bet labai reikalingą profesiją. Tegul  gėris, kurį suteikiate kitiems,sugrįžta jums dvigubai“, – gražių žodžių negailėjo ir Tarybos narys, Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkas Raimundas Daubaris.     

 

Metų socialinis partneris – L. Mazalienė     

Svarbiausia renginio dalimi tapo metų socialinio partnerio bei socialinio darbuotojo apdovanojimai. Šiemet socialinio partnerio titulas už savanorišką pagalbą Gargždų socialinių paslaugų centro Globos padaliniui atiteko verslininkei, įmonių „Gerduva“ bei „Ievos skanėstai“ savininkei Loretai Mazalienei     

Įtemptos darbinės veiklos nestokojanti moteris randa laiko ne tik šeimai, verslo plėtrai, bet jau ne vienus metus aktyviai prisideda ir prie informacijos apie globą ir įvaikinimą sklaidos.     

L. Mazalienė aktyviai prisideda organizuojant įvairias viešinimo akcijas, visada noriai dalijasi savo patirtimi, žiniomis, dalyvauja ir finansuoja įvairius renginius.     

Socialinė veikla L. Mazalienei nebuvo svetima ir iki tol. Drauge su Gargždų veiklių moterų sambūriu vaikus su negalia auginančioms mamoms ji organizuodavo bendrus pasisėdėjimus. Jie suteikdavo atokvėpį nuo rutinos pavargusioms šeimoms, o visuomenei skleisdavo žinią, kad tarp mūsų yra žmonių su negalia, kuriems taip pat reikia socializuotis. Veiklios moterys buvo vienos pirmųjų, sakiusios, kad Gargžduose būtinai turi atsirasti socialinių paslaugų centras.     

Šią vasarą savo įmonėje L. Mazalienė įdarbino ir vieną tėvų globos netekusį jaunuolį, kuriam bandė suteikti vertingų darbinių ir gyvenimiškų pamokų.    

Ištiesėme meškerę jaunam žmogui, kuris plūduriuoja. Ir darydami tą kartu, daug dirbome kartu su Gargždų socialinių paslaugų centro direktore V. Lygnugariene. Ji net atostogų metu sprendė svarbius klausimus, atsakinėjo į skambučius, tarsi būtų darbo vietoje. Supratau, kad tai yra žmonės, kurie atostogų neturi. Jiems širdis skauda dėl kitų, patekusių į bėdą, žmonių. Tai ne specialybė, o gyvenimo būdas ir tik žmonės su pašaukimu gali imtis tokio darbo. Lenkiu galvą prieš juos. O ši nominacija yra tik lašas jūroje. Mes galime tik nedidele dalimi prisidėti, jums kažkuo padėti, nes tai ir mūsų visuomenė, mūsų tėvai, vaikai, kaimynai“, – atsiimdama 1500 eurų premiją kalbėjo L. Mazalienė.    

Metų socialinio partnerio apdovanojimui buvo nominuoti ir dar du kandidatai – renginių ir teatro režisierė, aktyviai ir savanoriškai dalyvaujanti įgyvendinant Gargždų socialinių paslaugų centro padalinio Globos centro veiklą ir prisidedanti prie žinomumo didinimo Kristina Kazlauskaitė-Kažukauskienė bei VšĮ „Revilita“ ir jos vadovė Rekvita Bagdonienė, ugdanti visuomenės suvokimą, kad neįgalus asmuo yra pilnavertis visuomenės narys, galintis sėkmingai įsilieti į darbo rinką, akcijų „Kava iš mūsų rankų“, „Velykinio margučio pieva“ organizatorė.    

 

Metų socialinė darbuotoja S. Beržinienė linkėjo drąsiai svajoti    

Bene didžiausia intriga tapo metų socialinio darbuotojo rinkimai. Šiemet nominuoti buvo net penki kandidatai.     

Galiausiai paaiškėjo, kad 1500 eurų premija atitenka Sandrai Beržinienei, Gargždų socialinių paslaugų centre jau dvejus metus dirbančiai palydimosios paslaugos socialine darbuotoja.      

Savo veiklą S. Beržinienė vaizdžiai apibūdina kaip tarpinę stotelę jaunimui, o jos pagrindinis tikslas – padėti jaunuoliams sustiprėti emociškai, dvasiškai, fiziškai ir gebėti savarankiškai pradėti suaugusio žmogaus gyvenimą.      

Socialinė darbuotoja jaunuolius ne tik konsultuoja, tarpininkauja įvairiais klausimais, bet ir moko juos finansinio raštingumo, profesinio orientavimosi, stiprina emocines kompetencijas ir motyvaciją mokytis.      

Palydimoji paslauga Klaipėdos rajone veikia dar visai neilgai, tačiau, anot S. Beržinienės, jau pasimatė didžiulė jos svarba ir poreikis. Šiuo metu ji pati nuolat lanko 12 jaunuolių, kurių dalis gyvena savo šeimose, o kiti, jau sulaukę pilnametystės – savarankiško gyvenimo namuose.     

Ačiū už įvertinimą ir paskatinimą, kuris verčia stengtis, siekti dar geresnių rezultatų. O šia gražia profesinės dienos šventės proga noriu palinkėti nebijoti ir drąsiai svajoti, nes svajonės pildosi“, – atsiimdama apdovanojimą sakė S. Beržinienė.     

Nominaciją pretendavo gauti ir dar keturios kandidatės – Gargždų socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos Odeta Preikšaitienė ir Inga UžpurvėKlaipėdos rajono paramos šeimai centro socialinė darbuotoja Inga Rancienė bei Gargždų atviro jaunimo centro Jaunimo informavimo konsultavimo taško specialistė Edita Vyšniauskė.     

Apdovanojimų vakarą vainikavo ir gerą nuotaiką susirinkusiesiems dovanojo muzikinė grupė Rokas ir Laurynas.

 

 

Akimirkos iš renginio – Edvardo Gelžinio nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 67 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,