Mano Gargždai



Pasiruošimas mokslo metams: ar labai teko paploninti pinigines?

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Vyresnių klasių moksleiviai daugiau pinigų išleidžia ne kanceliarinėms prekėms, o garderobui atnaujinti. Asociatyvi M. Sutkutės nuotr. Vyresnių klasių moksleiviai daugiau pinigų išleidžia ne kanceliarinėms prekėms, o garderobui atnaujinti. Asociatyvi M. Sutkutės nuotr.

Paruošti vaiką į mokyklą – didelis galvosūkis tėvams. Kokius drabužius, apavą, kuprines ir mokyklinės kanceliarijos prekes bei papildomas priemones parinkti savo atžaloms, rūpinasi kiekvienas. Tenka ne tik pasukti galvą, bet ir gerokai paploninti piniginę.

 

Daugiausia išlaidų – pirmokams bei antrokams

Paprastai pradinių klasių auklėtojos pateikia sąrašus, kuriuos daiktus mokiniams reikia nupirkti. Be pieštukų, sąsiuvinių ir kitų reikmenų, nemažai išlaidų pareikalauja pratybų sąsiuviniai, kartais prireikia pirkti ir kai kuriuos vadovėlius. O kur dar kuprinės bei drabužiai.

Mažieji moksleiviai nori kuo įdomesnių, spalvotų bei mėgstamais veikėjais papuoštų kanceliarinių prekių.

Pakalbinta pirmoko mama Jovita teigė, jog išleisti sūnų į pirmą klasę kainavo apie 1000 Lt. O antrokės mama Jurgita antrino, jog išlaidos viršijo tūkstantį litų.

 

Vyresniems – svarbiau garderobas

Kol jaunesni moksleiviai suka galvas, kokios spalvos kuprines ar rašiklius pasirinkti, vyresniesiems – tai mažiau aktualu. Jiems daug labiau rūpi prieš naujus mokslo metus atnaujinti savo garderobą.

„Eisiu į 11 klasę. Mokyklinėms prekėms išleidau tik apie 50 Lt, nes daug ką jau turėjau iš praėjusių metų.  Tačiau savo naujam garderobui išleidau apie 600 Lt“, – pasakojo gimnazistė Samanta Kulikauskaitė.

Kanceliarinės prekės dar mažiau reikšmingos dvyliktokams. Sąsiuvinius kai kurie jų nusiperka per mokslo metus, vaikinai naudoja tas pačias kuprines, o merginos – tiesiog rankines.

Būsima dvyliktokė Erika Mušauskaitė taip pat teigė, jog mokyklinėms prekėms išleidžia visai nedaug.

„Pastebėjau, kad išlaidos kinta. Pirmose klasėse daugiausia pinigų išleisdavau mokyklinėms prekėms: pieštukams, dažams, popieriui ir panašiai. Kuo toliau, tuo daugiau reikia rūbų. Tai, manau, būdinga beveik kiekvienai merginai: suknelės reikia Rugsėjo pirmajai, išleistuvėms... Žemesnėse klasėse daugiau sumokėdavau už mokyklines prekes, o dabar – už garderobo atnaujinimą. Vaikinams – viskas paprasčiau“, – svarstė E. Mušauskaitė.

 

Drabužiams negaili šimtų litų

Noras  naujus mokslo metus pasitikti pasipuošus naujais drabužiais, kartais atsieina šimtus litų.

„Mokyklinėms  prekėms anksčiau išleisdavau tikrai daugiau nei 100 Lt. Dabar, bėgant metams, išlaidos toms reikmėms mažėja ir siekia vos 50 Lt. Tačiau vis didėja išlaidos garderobo atnaujinimui. Besiruošdama mokslo metams tam jau spėjau išleisti apie 700-800 Lt, nors įsigijau dar ne viską, ko reikia. Kadangi turiu dvi jaunesnes seseris (6 m. ir 14 m.), palyginusi galiu teigti, jog daugiausia pinigų mokyklinėms reikmėms, bent jau mūsų šeimoje, išleidžiama jauniausiajai sesei, kuri lankys paruošiamąją klasę“,  – lygino moksleivė Sigita Bitkerytė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 239 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,