Mano Gargždai



Kaip pasiruošti kelionei su augintiniu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Gyventojai, norintys keliauti su augintiniais, turi pasirūpinti, kad kelionių metu jų šunys, katės ar kiti naminiai gyvūnėliai nepatirtų streso, būtų transportuojami kiek įmanoma geresnėmis sąlygomis. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų parengtos rekomendacijos padės pasirinkti augintiniams tinkamą transportavimo įrangą.

 

Svarbiausias reikalavimas - dydis ir erdvė

Tinkamas gyvūno augintinio krepšys, dėžė ar narvas turi būti pakankamo dydžio, kad gyvūnas joje galėtų stovėti, gulėti ar sėdėti normaliose padėtyse. Kelionės metu gyvūnai turėtų būti apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, skersvėjų ar šalčio. Be to, specialistai rekomenduoja „trumpanosių“ veislių šunims (anglų, prancūzų buldogams, mopsams, pekinams, Bostono terjerams) ir kai kurių veislių katėms (Pekino, Himalajų, egzotų trumpaplaukių veislių) parinkti šiek tiek didesnes transportavimo dėžes, kad būtų daugiau laisvos erdvės ir geresnė ventiliacija. Beje, katės stresinėse situacijose jaučiasi saugesnės ir ramesnės, kai bent kelios transportavimo dėžės sienelės būna uždengtos.

 

Gyvūnų pratinimas

Keliones su gyvūnais pravartu planuoti iš anksto ir transportavimo dėžes įsigyti bent mėnesį prieš keliaujant, kad augintinius galima būtų palaipsniui pripratinti prie jų.

Taip pat rekomenduojama gyvūnus pažymėti išoriniais ženklais (pvz. antkakliais su nurodytais savininkų kontaktais), kad kelionės metu jiems netikėtai ištrūkus, galima būtų greitai nustatyti savininkus. Jei ruošiamasi keliauti oro transportu, nerekomenduojama šerti augintinių likus 6-8 val. iki skrydžio.

 

Pasiruošimai

Ruošiantis įsigyti transportavimo dėžes ar narvelius, svarbu įsitikinti, kad jie pagaminti iš tvirtos, lengvai plaunamos medžiagos, durelės tvirtai užsidaro. Jei dėžės su ratukais, kelionės metu juos rekomenduojama laikinai nuimti, kad neriedėtų. Jei iš konstrukcijos nematyti, kur jos pagrindas, o kur viršus, reikėtų kryptinėmis rodyklėmis pažymėti taisyklingą laikymo padėtį, plastikines tvirtinimo detales rekomenduojama pakeisti metaliniais varžtais. Tai ypač svarbu, kai augintinis transportuojamas orlaivių, laivų ar traukinių bagažo skyriuose.

 

Kelionėje

Specialistai pataria transportavimo dėžę kelionių metu laikyti ant stabilaus, tvirto pagrindo, nedėti ant lentynų nekabinti ant kabyklų, jei yra galimybių, papildomai prisegti ar pririšti. Keliaujant su šunimis ar katėmis, dėžių pagrindą pravartu iškloti skysčius sugeriančiais paklotais (šiaudų, šieno ar medžio drožlių naudojimas oro transporte draudžiamas) ar kitokiu kraiku, jei vežami graužikai ar triušiai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,